Sairaalahanke vailla vetäjää

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri joutuu etsimään uuden projektijohtajan sairaalahankkeelleen. Toissa vuoden alusta lähtien sairaalahanketta vetänyt Jorma Teittinen jättää tehtävän, koska "on aika tehdä jotain muuta".

Sairaalat ja terveyskeskukset
YLE Keski-Suomi / Simo Pitkänen

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus saa tänään eteensä uuden sairaalan rakentamista luotsanneen Jorma Teittisen erohakemuksen. Projektijohtajan määräaikainen tehtävä olisi kestänyt vuoden 2016 loppuun. Teittinen jättää tehtävänsä joulukuun alussa.

Uusi sairaala -hanke on edennyt takkuisesti: muun muassa uuden sairaalan paikka on edelleen auki. Hankkeen hidas eteneminen ei kuitenkaan ole syynä Teittisen irtisanoutumiseen. Eroava projektijohtaja uskoo edelleen sairaalahankkeeseen.

– Uuden sairaalan rakentaminen on välttämätöntä. Jyväskylässä tulee aina olemaan päivystyssairaala ja erikoissairaanhoidon palveluja tarjoava sairaala, synnytyssairaala. Ja sen takia uudet tilat ovat tarpeen myös tulevaisuudessa, Teittinen painottaa.

Teittinen kiistää, että eron takana olisi kahnauksia henkilöstön kanssa tai muitakaan ristiriitoja sairaalahankkeen sisällä. Eroamisen syyksi Teittinen ilmoittaa yksiselitteisesti sen, että "on aika tehdä jotain muuta". Vielä Teittinen ei halua paljastaa, mitä muuta. Selvää kuitenkin on, ettei Teittinen jatka Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä.