Tutkijat uskovat, että salasanoja ei pian enää tarvita

Biometrinen tunnistautuminen poistaisi muun muassa tarpeen vaihtaa salasanoja tietyin väliajoin. Jo nyt moni ihminen kokee jatkuvan salasanojen vaihtamisen hankalaksi ja käyttää siksi samoja salasanoja eri tarkoituksiin ja eri laitteissa.

tiede

Useiden eri salasanojen muistamisesta aiheutuva päänvaiva voi pian olla historiaa. Tutkijat uskovat, että salasanat voidaan pian korvata esimerkiksi iiris- sekä sormenjälkilukijoilla.

Tällä hetkellä biometrinen tunnistautuminen on kokeiluvaiheessa. Esimerkiksi Purduen yliopistossa Yhdysvaltain Indianassa uskotaan, että iiris- ja sormenjälkitunnistimet sekä kasvot tai äänen tunnistavat ohjelmat tulevat helpottamaan ihmisten elämää sekä parantamaan turvallisuutta.

Biometrinen tunnistautuminen poistaisi muun muassa tarpeen vaihtaa salasanoja tietyin väliajoin. Jo nyt moni ihminen kokee jatkuvan salasanojen vaihtamisen hankalaksi ja käyttää siksi samoja salasanoja eri tarkoituksiin ja eri laitteissa, mikä puolestaan heikentää salausten tasoa, yliopiston tutkijat huomauttavat.

Yhdysvalloissa ravintolaketju Kentucky Fried Chicken on yksi ensimmäisistä, joka käyttää biometristä tunnistautumista. Ketjun kassakoneet toimivat työntekijöiden sormenjälkitunnistimella.