Nyt puhuu möläytyksen kuullut päätoimittaja – somalialaiset pöyristyivät kuntapoliitikon sanoista

Lieksan perussuomalaisten nyt jo syrjäytetty nokkamies puhui kovia sanoja somalialaisten työryhmästä, jonka tavoitteena on edistää kantaväestön ja maahanmuuttajien yhteiseloa. Paikallislehden päätoimittaja oli läsnä tilanteessa. Somalialaisryhmä on tekemässä rikosilmoitusta kunnianloukkauksesta.

Kotimaa
Lieksan Lehden päätoimittaja Marja Mölsä.
Martti Heikkinen / Lieksan Lehti

Ryhmä somalialaisia aikoo tehdä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta Lieksassa.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän nyt jo syrjäytetty puheenjohtaja sanoi monien kuullen maanantaina, että valtuustoryhmä haluaa uudet kokoustilat. Perusteena oli se, että samaa tilaa käyttää somalialaisten työryhmä. Yle Uutiset ei ole tavoittanut puheenjohtajaa kommentoimaan tapausta.

- Perussuomalaisten puheenjohtaja sanoi kiihtyneenä kaupunginsihteerille pelkäävänsä, että neuvottelutiloista saa jotakin tarttuvaa. Puoluetoveri jatkoi, että tilat pitäisi myrkyttää, kertoo vieressä kuunnellut Lieksan Lehden päätoimittaja Marja Mölsä.

Emme hyväksy käytöstä, joka on rasistinen hyökkäys ja loukkaus yhtä kansanosaa vastaan.

Somalityöryhmän vetäjät

- Jos emme olisi tehneet asiasta lehtijuttua, asia ei ehkä olisi koskaan tullut ilmi.

Somalityöryhmän tarkoituksena on edistää kantaväestön ja maahanmuuttajien yhteistyötä.

- Emme hyväksy käytöstä, joka on rasistinen hyökkäys ja loukkaus yhtä kansanosaa vastaan. Sanat kohdistuvat samalla myös lapsiin ja naisiin, sanovat työryhmän puheenjohtaja Mohamed Hersi ja varapuheenjohtaja Liibaan Maalin.

Kaupunginjohtaja kehuu työryhmää

Kaupunginjohtaja Esko Lehdolla on hyviä kokemuksia työryhmän toiminnasta. Lehto on itse kutsunut ryhmän koolle kotoutumislain hengen mukaisesti.

- Minulla ei ole mitään moitteen sanaa heitä kohtaan. Päinvastoin kokoontumisemme ovat olleet aina hyvähenkisiä ja kaikin puolin asiallisia.

Yle ei ole tavoittanut Lieksan perussuomalaisten puheenjohtajaa, jonka tilalle on jo valittu uusi. Mies toimii ainakin toistaiseksi Lieksan kaupunginhallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana.

Poliisi tutkii jo tapausta omasta aloitteestaan epäiltynä kiihottamisena kansanryhmää vastaan ja syrjintänä. KORJATTU 13.11.2013 klo 12:37 Mölsän kommenttia. Tilojen myrkyttämisestä puhui puoluetoveri. Lisätty myös, ettei Yle Uutiset ole tavoittanut Lieksan valtuustoryhmän syrjäytettyä puheenjohtajaa kommentoimaan tapausta.