Europarlamentaarikot saapuvat kansan pariin Mikkelissä

Perjantaina Mikkelissä järjestettävässä EU arjessa-tapahtumassa perehdytään siihen, miten EU pystyy tukemaan Etelä-Savon hyvinvointia ja vaurautta, kertoo Ulkoasiainministeriön eurooppatiedotuksen yksikön päällikkö Riitta Swan.

Euroopan unioni
Toimittajat Paavo Koponen ja Maria Bonnor.
Yle Etelä-Savon toimittajat Maria Bonnor sekä Paavo Koponen esittelevät Euroopan parlamenttia Strasbourgissa.

Mikkelissä pohditaan perjantaina EU:n merkitystä ihmisten arjessa. Päivän aikana etsitään vastauksia kysymykseen riittääkö vaurautta ja hyvinvointia kaikille. Ulkoasiainministeriön eurooppatiedotuksen yksikön päällikkö Riitta Swan kertoo, että teema valittiin yhdessä eteläsavolaisten yhteistyökumppaneiden ja toimijoiden kanssa.

- Ajatuksena on päivän aikana selvittää, mikä tilanne Etelä-Savossa on ja onko EU-tuilla voitu auttaa talouskriisin jälkeisissä huolissa. Tärkeää on myös, mitä mahdollisuuksia EU:lla on tukea hyvinvointia ja vaurautta, Swan kertoo.

"Tavoitteena herättää ihmisten mielenkiinto EU-asioita kohtaan"

EU arjessa -päivän aikana etsitään keinoja eteläsavolaisten hyvinvoinnin tukemiseen monissa eri tilaisuuksissa. Esimerkiksi aamupäivällä konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa professori Pentti Arajärvi pohtii keinoja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn. Mikaelissa puheenvuoron pitää myös ministeri Päivi Räsänen.

Iltapäivällä kauppakeskus Stellassa on kaikkien mahdollista tavata europarlamentaarikot Sari Essayah, Hannu Takkula sekä Anneli Jäättenmäki.

- Tavoitteena on herättää mielenkiintoa EU-asioita kohtaan, herättää keskustelua. Ajatuksena on myös kuulla eteläsavolaisten mielipiteitä ja viedä maakunnallisia terveisiä EU:n eri tahoille, Swan kertoo.

Päivän aikana nähdään myös rakennerahastonäyttely, jossa esitellään Etelä-Savossa EU-varoin toteutettuja hankkeita.

EU arjessa-tapahtumia on järjestetty jo neljän vuoden ajan eri maakunnissa. Mikkelin EU arjessa -tapahtumat ovat maksuttomia ja avoinna kaikille.