Päätös Timošenkon vapauttamisesta lykkääntyy

Ukrainan parlamentin oli odotettu äänestävän keskiviikkona entisen pääministerin päästämisestä hoitoon Saksaan, mutta puhemiehen mukaan lakiesitys ei ole vielä valmis. EU on painostanut Ukrainaa vapauttamaan Timošenkon ennen EU:n ja Ukrainan assosiaatiosopimuksen hyväksymistä.

Ulkomaat

Ukrainan parlamentti on lykännyt äänestystä entisen pääministerin Julia Timošenkon vapauttamisesta vankilasta. Parlamentin odotettiin äänestävän keskiviikkona laista, joka sallisi Timošenkon matkustaa sairaalahoitoon Saksaan.

Parlamentti päätti kuitenkin keskiviikon istuntonsa ilman äänestystä. Parlamentin puhemiehen mukaan lakiesitys ei ole vielä valmis eikä sitä siksi voitu tuoda äänestykseen.

Parlamentin istuntoa oli seuraamassa myös kaksi EU:n edustajaa. EU on painostanut Ukrainaa vapauttamaan Timošenkon, jonka vankeustuomiota pidetään poliittisena.

Kiista on hidastanut EU:n ja Ukrainan välisen liitännäis- ja vapaakauppasopimuksen hyväksymistä.

Timošenkolle on langetettu seitsenvuotinen vankeustuomio valtuutensa ylittämisestä venäläisyhtiöiden solmittujen kaasusopimusten yhteydessä. Timošenko tarvitsee sairaalahoitoa selkävaivojen vuoksi.

Lähteet: AP, AFP