1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kaksi Ilmavoimien Hawkia pudonnut - toinen lentäjistä tavoitettu

Yle Uutisten saamien tietojen mukaan kaksi Ilmavoimien Hawk-harjoituskonetta on törmännyt toisiinsa ja pudonnut maahan. Molemmat lentäjät ovat pelastautuneet hyppäämällä, heitä ja pudonneita koneita etsitään vielä.

Hawk Mk51, 51Aja Mk 66 -harjoitussuihkuhävittäjät kentällä. Kuva: Ville Tuokko / Ilmavoimat

Kaksi Ilmavoimien Hawk-harjoitussuihkukonetta on pudonnut tänään Kauhavan läheisyydessä. Ilmavoimien mukaan onnettomuus tapahtui noin kello 12.13 aikoihin.

Ylen saamien tietojen mukaan kaksi Ilmavoimien hävittäjää olisi törmännyt toisiinsa ilmassa Lestijärven ja Perhon suunnalla. Molemmat lentäjät ovat pelastautuneet koneista heittoistuimilla.

Ilmavoimien mukaan toiseen ohjaajista on saatu jo yhteys. Myös onnettomuuskoneiden ohjaajien omaisiin on saatu yhteys. Tiedotteessa kerrotaan, että onnettomuuden jälkeen on tehty havainto kahdesta pelastusvarjosta taivaalla.

- Meillä ei ole nyt muuta tiedotettavaa, kuin että kaksi Hawk-suihkuharjoituskonetta on ollut onnettomuudessa. Tiedotamme asiasta mahdollisimman nopeasti, kertoo Laura Kaipainen Ilmavoimien tiedotuksesta.

Kauhavan lentosotakoululta on lähetetty matkaan Vinka-lentokone paikallistamaan pudonneita koneita sekä lentäjiä maastosta.

Yle Uutiset selvittää tilannetta. Onnettomuus on tapahtunut ensitiedon perusteella Evijärvi–Toholampi-suunnalla. Hälytykset ilmailuonnettomuudesta on nyt saatu myös Lestijärveltä Keski-Pohjanmaalta sekä Kinnulasta Keski-Suomesta.

Ilmavoimat järjestää onnettomuudesta tiedotustilaisuuden kello 18.