1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Porissa etsitään kouluille lisää rahaa

Maanantainen valtuustopäätös lukioiden yhdistämisen lykkäämisestä on johtamassa siihen, että sivistystoimen on leikattava opetuksen laadusta. Poliittiset ryhmät yrittävät estää tämän löytämällä lisää rahaa muilta hallintokunnilta.

Pori
Meri-Porin kouluasiat ovat puhuttaneet tänä syksynä
Jari Laasanen / Yle Satakunta

Porissa aletaan maanantaina etsiä lisää rahaa sivistystoimelle, jotta ensi vuonna vältyttäisiin isoilta leikkauksilta opetuksen tasosta.

Kaupunginvaltuusto teki maanantaina päätöksen, että koulujen määrää ei vähennetä. Tarkoitus oli ehdotuksen mukaan lopettaa Meri-Porin ja Länsi-Porin koulut. Nyt lakkautuspäätökset siirretään ensi kevään loppuun.

Sivistysjohtaja Jari Leinosen mukaan päätöksen lykkääminen tarkoittaa, että valtuuston on osoitettava kouluille lisää rahaa tai opetuksen laatu heikkenee merkittävästi. Uhan alla ovat muun muassa kymmenet lukiokurssit, iltapäivätoiminta ja kymppiluokat. Myös A2-kielten ja opettajien koulutuksen leikkaaminen on ollut esillä.

Porin poliittiset ryhmät ovat Yle Satakunnan saaman tiedon mukaan löytämässä yhteisymmärrystä siitä, että kouluille on saatava lisärahaa. Käytännössä rahaa jouduttaneen ottamaan muilta hallintokunnilta, koska Porin taloustilanne on tiukka eikä budjetin alijäämää tahdottaisi kasvattaa. Ratkaisu yritetään etsiä ennen ensi maanantain kaupunginhallituksen budjettikokousta.

Lue seuraavaksi