1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kaksi Ilmavoimien Hawkia pudonnut - koneiden hylyt on löydetty

Kaksi Ilmavoimien Hawk-suihkuharjoituskonetta on törmännyt toisiinsa ja pudonnut maahan. Yle Uutisten tietojen mukaan koneet törmäsivät ilmassa. Toinen ohjaajista on löydetty ja hänet on kuljetettu sairaalahoitoon. Pohjanmaan pelastuslaitoksen mukaan pelastustoiminta on päättynyt.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Kaksi Ilmavoimien Hawk-suihkuharjoituskonetta on pudonnut tänään Kauhavan läheisyydessä. Ilmavoimien mukaan onnettomuus tapahtui noin kello 12.13 aikoihin.

Ylen saamien tietojen mukaan kaksi Ilmavoimien konetta olisi törmännyt toisiinsa ilmassa Pohjanmaalla Lestijärven ja Perhon suunnalla. Molemmat lentäjät pelastautuivat koneista heittoistuimilla.

Pohjanmaan pelastuslaitoksen mukaan pelastustoiminta on jo päättynyt.

Ilmavoimien mukaan molempien onnettomuuskoneiden hylyt on löydetty ja toinen ohjaajista on kuljetettu sairaalahoitoon. Yle Uutisten saamien tietojen mukaan myös toinen ohjaaja olisi toimitettu sairaalaan. Tätä tietoa ei ole vahvistettu.

Ylen tietojen mukaan toinen koneista löytyi kangasmaastosta Linjaharjulta ja toinen kone läheiseltä nevalta.

Myös onnettomuuskoneiden ohjaajien omaisiin on saatu yhteys. Tiedotteessa kerrotaan, että onnettomuuden jälkeen on tehty havainto kahdesta pelastusvarjosta taivaalla.

- Meillä ei ole nyt muuta tiedotettavaa, kuin että kaksi Hawk-suihkuharjoituskonetta on ollut onnettomuudessa. Tiedotamme asiasta mahdollisimman nopeasti, kertoo Laura Kaipainen Ilmavoimien tiedotuksesta.

Kauhavan lentosotakoululta on lähetetty matkaan Vinka-lentokone paikallistamaan pudonneita koneita sekä lentäjiä maastosta.

Ilmavoimat järjestää onnettomuudesta tiedotustilaisuuden kello 18.