1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Silminnäkijä Hawk-onnettomuudesta: Välähdys ja kova pamaus

Onnettomuuspaikan lähellä asuva nainen näki, kuinka kaksi hävittäjää törmäsivät ja putosivat alas. Onnettomuuspaikalla hän näki hajonneiden koneiden osia.

Poliiseja lähellä Perhon onnettomuuspaikkaa. Kuva: Yle

Yle Keski-Pohjanmaan toimittaja Ritva Karhula tapasi onnettomuuden nähneen ja onnettomuuspaikalla käyneen naisen. Silminnäkijä ei halua tulla nimellään tai kuvallaan julkisuuteen, mutta kuvaili näkemänsä toimittajalle.

Onnettomuuspaikan lähellä asuva nainen havahtui, kun koirat alkoivat haukkua ulkona todella kovaa. Tämän jälkeen hän havaitsi, että hävittäjät lensivät alueen yläpuolella. Nainen meni ulos tarkastamaan tilannetta ja kuuli kovan pamauksen sekä näki väläyksen.

- Tuntui siltä, että aivot eivät oikein pysyneet mukana siinä, mitä silmät näkivät. Vähitellen tajusin, että oli tapahtunut onnettomuus ja koneet olivat tippuneet, silminnäkijä kertoo.

Pian tämän jälkeen nainen kuuli ambulanssien äänet. Hän lähti onnettomuuspaikalle katsomaan, mitä oli tapahtunut. Hän pääsi alueelle, ja viranomaiset kuulustelivat häntä havainnoistaan.

- Onnettomuuspaikka on asumatonta neva-aluetta, jossa on lampi. Näin, minkälaista jälkeä onnettomuus oli aiheuttanut. Näin alas pudonneen hävittäjän osia, silminnäkijä kuvailee.