1. yle.fi
  2. Uutiset

Seinäjoki satsaa jalkapallostadioniin ja jääurheiluun

Seinäjoen liikuntapaikkarakentamisessa satsataan tulevaisuudessa jalkapallostadioniin sekä jääurheilun olosuhteisiin. Jalkapallostadioniin on tarkoitus käyttää kaupungin rahoja reilut kaksi miljoonaa euroa neljän vuoden aikana. Myös panostukset jääurheiluun ovat miljoonien luokkaa. Lopulliset päätökset investoinneista tekee kaupunginvaltuusto.

urheilu
Jouppilanvuoren tekonurmikenttä ja katsomo.
Jari Koskinen / Yle

Seinäjoen kaupungin liikuntapaikkatyöryhmä ehdottaa, että kaupunki satsaisi tulevina vuosina liigakelpoiseen jalkapallostadioniin. Jouppilanvuoren tekonurmikentälle on tarkoitus tehdä peruskorjaus ja rakentaa katsomotiloja. Kaupungin rahaa tähän uppoaisi 2,2 miljoonaa euroa.

– Lähinnä nyt kaupungin taloustilanteesta johtuen ei ole sellaista mahdollisuutta, että kerralla rakennetaan kaikki. Neljän vuoden aikana olosuhteet saatetaan sille tasolle, mitä liiga edellyttää, sanoo Seinäjoen kaupungin toimialajohtaja Heikki Vierula.

Stadionilla jatkaisivat jalkapallon lisäksi lajeina myös amerikkalainen jalkapallo sekä talvisin hiihto.

Vanha jäähalli kuntoon

Seinäjoen vanhan jäähallin korjaukseen työryhmä laittaisi vuosina 2016 ja 2017 2,8 miljoonaa euroa. Ajatuksena on peruskorjaus, jonka jälkeen halli vastaisi Mestis-tasoa. Myös avotekojään kohtalo on pohdituttanut työryhmää.

– Suurin asia on varmaan tämä, miten ratkaistaan nykyisen ison avotekojään kohtalo. Tehdäänkö iso tällainen monitoimihalli, jossa on pikaluistelumahdollisuus ja myös jääkiekkokaukaloita. Toinen vaihtoehto on iso avojää ja silloin me joudumme rakentamaan varmaankin yhden sisäkaukalon lisää muualle, kertoo Vierula.

Muita pienempiä ehdotuksia liikuntapaikkatyöryhmän esityksessä ovat Hyllykallion pesäpallostadionista luopuminen ja hiekkatekonurmen siirtäminen Nurmon koulukeskuksen kentälle.

Ampumaurheilun osalta toiminta loppuu Impivaarassa ja toimintaa keskitetään Ylistaroon Järvirannan ampumaradalle. Myös Speedwayrataa ollaan siirtämässä Routakalliolta Itäisen ohikulkutien varteen entiselle kaatopaikalle.

Lue seuraavaksi