1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ylistaron 7. elokuvafestivaali pureutuu huumorin voimaan

Ylistarossa käynnistyy torstaina elokuvafestivaali Filmiä ja valoa. Jo seitsemättä kertaa järjestettävä festivaali tuo tänä vuonna esiin huumorin parantavan voiman. Festivaaleilla nähdään toistakymmentä elokuvaa, muun muassa syksyn kotimaiset näytelmäelokuvat Kekkonen tulee! ja Mieletön elokuu.

Kuva: Solar Films / Marek Sabogal

Ylistaron seitsemäs elokuvafestivaali starttaa torstaina juhlallisesti. Filmiä ja valoa -festivaalien avajaistilaisuudessa vierailevat kirjailijat Kari Hotakainen ja Tuomas Kyrö. Tämän vuoden teemana on huumorin parantava voima.

Kirjailijoiden yleisötapaamisessa keskustellaan muun muassa siitä, miten huumori osuu ja mikä saa kirjailijan mielikuvituksen liikkeelle. Lisäksi pohditaan, miten romaani ja sen huumori muuntuvat elokuvaksi. Kari Hotakaisen Juoksuhaudantiestä on tehty elokuva vuonna 2004. Myös Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja filmatisoidaan, ja sen kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä.

Ylistarossa elokuvateatteri Matin-Tuvassa nähdään kolmen päivän aikana toistakymmentä elokuvaa aihepiiriin liittyen. Syksyn kotimaisista näytelmäelokuvista ohjelmistoon on tulossa ainakin Marja Pyykön Kekkonen tulee! ja Taru Mäkelän Mieletön elokuu.

Festivaalin päättää 27. marraskuuta professori Peter von Bagh, kun hän vierailee Ylistarossa esitelmöimässä Charlie Chaplinista.

Festivaali saa tukea Taiteen edistämiskeskukselta, Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahastolta, Suomen elokuvasäätiöltä, Seinäjoen kulttuurilautakunnalta ja Ylistaron asukaslautakunnalta.