Vihriälä pettynyt syyttäjään - harkitsee vielä oman valitusluvan hakemista

Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen entinen puheenjohtaja Jukka Vihriälä on pettynyt siihen, että syyttäjä hakee valituslupaa hovioikeuden antamaan tuomioon. Vihriälä pohtii vielä, hakeeko hän omaa valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Kuva: Jari Koskinen / Yle

Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen entinen puheenjohtaja Jukka Vihriälä on pettynyt syyttäjän toimintaan. Vihriälä olisi toivonut, että asian käsittely olisi päättynyt hovioikeuden tuomioihin. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske ilmoitti tänään, että se hakee valituslupaa korkeimpaan oikeuteen Jukka Vihriälän saamasta tuomiosta.

– Kyllä minä olisin jo toivonut, kun tämä asia on jo kestänyt neljä vuotta, että tämä olisi tähän hovioikeuteen päättynyt. Olen täysin vakuuttunut siitä, että apulaisvaltakunnansyyttäjä hakee nyt ennakkotapausta. Kaikki mikä liittyy vaalitoimintaan ja yhteiskunnalliseen toimintaan, niin siinä haetaan nyt rajoja. Totta kai minä olen pettynyt tähän, sanoo Vihriälä.

Vihriälä miettii vielä omaa valitusta

Jukka Vihriälä aikoo vielä pohtia oman valitusluvan hakemista korkeimmasta oikeudesta. Aikaa hakemuksen tekemiseen on joulukuun loppuun saakka. Vihriälä haluaa ensin nähdä, mitä tapahtuu Ilkka Kanervan tapauksessa.

– Tässä on eräitä muitakin päätöksiä toivottavasti ennen sitä tulossa muista tapauksista. Pitää miettiä sitten, mikä tässä on viisasta, pohtii Vihriälä ja viittaa Kanervan tapaukseen.

Jukka Vihriälä sai hovioikeudessa kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeustuomion lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.