Kunnat kampanjoivat lääkefirman kanssa rokotusten puolesta

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri on monen muun kunnan kanssa mukana lääkeyrityksen kampanjassa influenssarokotteen puolesta. Kotiin lähetetyllä kirjeellä on kannustettu ottamaan rokote kausi-influenssaa vastaan. Fimea pitää yhteistyötä hyväksyttävänä.

rokotteet
Kausi-influenssarokotuksia on otettu viime vuosia vähemmän.
Reijo Lähteenmäki / Yle

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri kampanjoi lääkeyritys Pfizerin ja Hengitysliiton kanssa influenssarokotteen puolesta. Eksote on lähettänyt kirjeen kaikille yli 50-vuotiaille eteläkarjalaisille, jossa se kannustaa ottamaan rokotteen kausi-influenssaa vastaan.

Kirjeessä kerrotaan myös pneumokokkirokotteesta. Kyseisen bakteerin yleisin ilmenemismuoto on keuhkokuume.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on arvioinut kampanjan lääkemarkkinoinnin osalta hyväksyttäväksi, koska kirjeellä halutaan lisätä yleista rokotustietoisuutta, eikä kyseessä ole tuotemainonta. Fimea pitää tapaa hyväksyttävänä yhteistyönä julkisen sektorin, kolmannen sektorin ja yritysmaailman välillä.

Etelä-Karjalan lisäksi vastaavaa kampanjaa on toteutettu myös muualla Suomessa kuten Oulussa ja Kuopiossa. Kunnat ovat katsoneet kampanjoinnin hyödylliseksi, koska rokotusten määrää lisäämällä voidaan säästää sairaanhoidossa.

15.11.2013 klo 16.13. Korjattu ajatusvirhe pneumokokkibakteeriin liittyen.