Suvi Teräsniska haaveilee kukkamekkokiertueesta

Uuden iskelmän tähti on pyrkinyt musiikissaan eroon iskelmään liitetystä melankolisuudesta. Teräsniska on miettinyt paluuta iskelmän juurille ja retrohenkisen kiertueen totetuttamista.

kulttuuri
Suvi Teräsniska.

Suvi Teräsniskalla on aihetta hymyyn. Hän on 24-vuotiaana saavuttanut jo paljon. Hänen albuminsa ovat olleet myyntimenestyksiä ja tänä vuonna tuli voitto Syksyn sävel -kilpailussa kappaleella Täydellinen elämä.

Teräsniskaa imartelee se, että häntä kutsutaan uuden iskelmän tähdeksi.

- Ei silloin vuonna 2007, kun allekirjoitettiin mun levytyssopimus, niin osattu sanoa, että mikä on se mun musiikillinen linja.

Vaikka hänen musiikissaan yhdistyvät iskelmä ja pop sekä rokkikin, Teräsniska haluaa olla iskelmälaulaja.

- Moni pitää musiikkiani popmusiikkina, että ei se ole iskelmää alkuunkaan. Mutta kyllä mä olen halunnut puhua iskelmästä. Mä olen ottanut itselleni haasteen, että toisin tätä uutta iskelmää esille ja tutustuttaisin yhä nuoremmille ihmisille sitä.

Teräsniska onkin huomannut, että nuoria on alkanut näkyä tanssilavoilla yhä enemmän.

Pohjoista positiivisuutta

Suvi Teräsniska on halunnut uudistaa kotimaista iskelmää muun muassa omien kappaleidensa sanoitusten kautta. Oululaislaulaja on valinnut uudelle Pohjantuuli-levylleen kappaleita, joihin liittyy pohjoisuus ja positiivisuus.

- Aikaisemmat levyt ovat olleet melankolisempia. Ehkä mulla on itsellä ollut elämässä hyvä ja positiivinen vire meneillään viimeiset pari vuotta, niin se on vaikuttanut siihen, minkälaisia laulujakin tykkää kuunnella.

Silti Teräsniska myöntää, että melankoliset iskelmät ovat yleensä hänen suosikkikappaleitaan.

Yleisö ja äiti vaativat enemmän

Suvi Teräsniska on huomannut, että iskelmää kuuntelevasta yleisöstä on tullut aiempaa vaativampaa. Hänen mukaansa musiikilta vaaditaan laadullisesti enemmän.

- Tekstien pitää olla puhuttelevampia ja se tuotanto, mikä niiden laulujen takana on, niin pitää olla laadultaan hyvänkuuloista.

Teräsniska käyttää itse tuomarina omaa äitiään.

- Huomaan, että äitini vaatii lauluilta vuosi vuodelta enemmän. En tiedä tuleeko se siitä, että opetan häntä kuuntelemaan niitä tietyntyyppisesti, Teräsniska nauraa.

Haaveissa paluu iskelmän juurille

Vaikka popiskelmä on tällä hetkellä trendikästä, ei Suvi Teräsniska ole unohtanut iskelmän juuria. Hän on haaveillut tekevänsä kukkamekkokiertueen perinteisen iskelmän hengessä.

- Voisi kiertää tanssilavoja. Ehkä esitettäisiin mun lauluja, mutta tehtäisiin niistä uudet sovitukset ja mentäisiin vanhan iskelmän tyyliin. Tavallaan sitä pitää vaalia, mitä joskus kymmeniä vuosia sitten oli.