Hyppää sisältöön

Hilkka Ahde tekee rikosilmoituksen Rädyn suhdeväitteestä

Timo Räty on väittänyt torstaina käräjäoikeudessa AKT:n kiusaamisjutun yhteydessä, että Hilkka Ahde on ehdottanut hänelle suhteen aloittamista.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n viestintäjohtaja Hilkka Ahde tekee rikosilmoituksen entisen puheenjohtajan Timo Rädyn suhdeväitteestä. Timo Räty on torstaina kertonut AKT:n kiusaamisjutun yhteydessä, että hänen käytöksensä muutos Hilkka Ahdetta kohtaan johtui siitä, että Hilkka Ahde olisi ehdottanut hänelle suhteen aloittamista. Räty on myös kertonut kieltäytyneensä suhteesta.

Hilkka Ahteen asianajaja Mika Kivikoski kertoo, että Rädyn väitteestä tehdään rikosilmoitus. Kivikosken mukaan Timo Rädyn väite on törkeä valhe ja loukkaa Hilkka Ahdetta ja hänen perhettään vakavasti. Hän mielestään väite on epätoivoisen henkilön yritys sekoittaa mediaa ja oikeudenkäyntiä, ja se on törkeä ottaen huomioon asian saama julkisuus.

Timo Rädyn asianajaja Heikki Lampela puolestaan sanoo pitävänsä Rädyn kertomaa täytenä totuutena.

– Minä en epäile sanaakaan, en laisinkaan. Uskon Rätyä, Lampela sanoo.

– Olisi pitänyt pari kertaa harkita ja rauhoittua, Lampela sanoo kommenttina rikosilmoituksen tekemiseen.

Syyttäjä katsoo, että AKT:n entinen puheenjohtaja Timo Räty on syyllistynyt tahalliseen työturvallisuusrikokseen ja pahoinpitelyyn viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen kohtelussa työpaikalla.

Syyttäjän mukaan Ahde on vuosina 2006–2012 joutunut Rädyn epäasiallisen kohtelun uhriksi. Räty oli aluksi huutanut sekä antanut epäselviä ja epäasiallisia työtehtäviä. Myöhemmin alkoi täydellinen mykkäkoulu ja huomiotta jättäminen. Myös henkinen väkivalta voi täyttää rikoslaissa tarkoitetun pahoinpitelyn tunnusmerkistön.

.
.