1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

BBC: Pussy Riotin laulaja sairaalassa

Nadežda Tolokonnikova on siperialaisessa vankisairaalassa tutkimuksissa, kertoo aviomies Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle.

Ulkomaat
Nadežda Tolokonnikova.
Pussy Riotin jäsenen Nadežda Tolokonnikova on siirretty Siperiaan, vahvistaa Venäjän ihmisoikeusasiamies Vladimir Lukin.Maxim Shipenkov / EPA

Pussy Riot -yhtyeen vangitun laulajan Nadežda Tolokonnikovan mies kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle puhuneensa vaimonsa kanssa ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun tämä 26 päivää sitten katosi.

Aviomies Pjotr Verzilovin mukaan Tolokonnikova on vankisairaalassa Länsi-Siperiassa. Tolokonnikovan terveydentilaa tutkitaan tuberkuloosisairaala numero yhdessä Krasnojarskissa, mutta hänellä ei ole tuberkuloosia.

Laulaja oli kertonut miehelleen, että olosuhteet vankisairaalassa ovat paljon paremmat kuin Mordvassa vankilassa, jossa häntä aiemmin pidettiin. Häntä ei ole pahoinpidelty.

Venäjän vankeinhoitoviranomaiset vahvistivat tiedon siitä, että Tolokonnikova on Krasnojarskissa vangeille tarkoitetussa laitoksessa.

Nadežda Tolokonnikova ja kaksi muuta Pussy Riotin jäsentä tuomittiin viime vuonna kahdeksi vuodeksi vankeuteen huliganismista.

Lue seuraavaksi