1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yhdysvaltain salaisessa palvelussa paljastui uusi seksiskandaali

Kaksi presidenttiä suojelevan salaisen palvelun agenttia on siirretty tehtävistään epäiltynä virkavirheestä. Viime vuonna yhdeksän agenttia joutui eroamaan, kun paljastui, että agentit olivat käyttäneet prostituoitujen palveluja virkamatkalla Kolumbiassa.

Yhdysvaltain presidenttiä suojelevassa salaisessa palvelussa on paljastunut uusi seksiskandaali. Kaksi miespuolista agenttia on siirretty tehtävistään luksushotellissa tapahtuneen välikohtauksen ja naispuoliselle alaiselle lähetettyjen seksuaalisesti vihjailevien sähköpostien takia.

Salainen palvelu joutui edellisen kerran skandaalin keskelle viime vuoden huhtikuussa, kun paljastui, että sen agentit olivat käyttäneet prostituoitujen palveluja virkamatkallaan Kolumbian Cartagenassa, jossa agentit valmistelivat presidentti Obaman vierailun turvatoimia.

Uusin skandaali alkoi toukokuussa, kun salaisen palvelun työntekijä yritti tunkeutua naisen huoneeseen Washingtonissa Valkoisen talon lähellä sijaitsevassa luksushotellissa. Noin parinkymmenen agentin esimiehenä toimiva mies yritti hakea huoneesta sinne jättämäänsä virka-aseen patruunaa.

Alkaneessa sisäisessä tutkinnassa selvisi, että kyseinen agentti ja toinen esimiesasemassa oleva agentti olivat lähettäneet vihjailevia sähköposteja naispuoliselle alaiselle. Hotellihuoneeseen yrittänyt agentti on siirretty syrjään asemastaan ja toinen agentti muihin tehtäviin.

Tapauksen ei uskota vaarantaneen presidentin turvallisuutta.

Ensimmäisenä tapauksesta raportoi The Washington Post -sanomalehti.