Itsenäisyyspäivä: Tampereella tanssitaan sittenkin

Vaikka tasavallan presidentin itsenäisyyspäivävastaanotolla ei tänä vuonna tanssita, otetaan Tampereella itsenäisyyspäivänä valssiaskelia isolla porukalla. Kansanjuhlassa pyörähdellään Tonava kaunoisen tahtiin Manuela Boscon ja Matti Puron johdolla.

Linnan juhlat
Itsenäisyyspäivän ilotulitusta
Yle / Petri Aaltonen

Tasavallan presidentin päätös jättää tanssiaiset tänä vuonna itsenäisyyspäivän ohjelmasta pois on puhuttanut syksyn aikana. Valssin tahteja kaipaavia lohduttanee se, että Tonava kaunoinen kajahtaa kaupungissa joka tapauksessa.

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea tuottaa yhteistyössä Tampereen kaupungin Tapahtumatoimiston kanssa kansanjuhlan, jossa kaikki halukkaat pääsevät pyörähtelemään. Tilaisuuden esitanssijoina toimivat televisiosta tutut Manuela Bosco ja Matti Puro, ja kansanjuhlan juontaa Marco Bjurström.

Kaiken kansan itsenäisyyspäiväjuhlaa vietetään Tampereen keskustassa, Frenckellin aukiolla perjantaina 6.12. kello 14.30.

- Tampere on päivän verran Suomen pääkaupunki ja haluamme juhlistaa sitä arvokkaalla, mutta iloisella tavalla, johon kaikki voivat ottaa osaa omalla tyylillään. Haluamme tehdä itsenäisyyspäivästä koko kansan juhlan, kertoo Tredean viestintäpäällikkö Sari Mäkelä.

Sonnustaudu sinivalkoisiin

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen on haastanut koko kaupungin mukaan itsenäisyyspäivän juhlahumuun. Kaupunki koristellaan sinivalkoisin värein, ja niin kansalaisten kuin yritysten ja yhteisöidenkin toivotaan osallistuvan juhlatunnelman luomiseen koristautumalla itsenäisyysteeman mukaisesti.

Tampere on päivän verran Suomen pääkaupunki.

Sari Mäkelä

Haasteeseen osallistuvien toivotaan kuvaavan juhlatyylinsä ja jakavan sen Twitterissä hashtagilla #Suomentampere. Parhaat kuvat palkitaan.

- Nyt jos koskaan kannattaa kaivaa kaapista parhaat päälle, etsiä jotain sinistä ja jotain valkoista ja suunnata laittamaan jalalla koreasti maailman parhaan maan vetovoimaisimpaan kaupunkiin, Sari Mäkelä kannustaa.