Talvivaaran Perä: Konkurssi veisi työt suoraan 1 600 henkilöltä

Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä on avannut syitä yhtiön hakeutumisesta saneerausmenettelyyn. Perä sanoi, että jos yhtiö ajautuisi konkurssiin, Kainuussa sadat jäisivät vaille työtä. Sitä Perä ei kommentoinut, onko Talvivaarasta tehty ostotarjouksia. Talvivaaran hallituksen puheenjohtaja puolestaan antoi ymmärtää, että Perällä on yhä yhtiön hallituksen tuki.

talous
Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä aloittamassa Talvivaaran tiedotustilaisuutta Helsingissä
Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä aloittamassa Talvivaaran tiedotustilaisuutta Helsingissä perjantaina.Lehtikuva

Kaivosyhtiö Talvivaaran johdolla riittää yhä uskoa yhtiön tulevaisuuteen vakavista ongelmista huolimatta. Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa toimitusjohtaja Pekka Perä luonnehti tilannetta kuitenkin kriittiseksi.

- Tilanne on kriittinen, mutta meillä on terve bisnes siellä alueella. Nyt on tilapäisluonteinen kuoppa, jossa ollaan. Ongelmat alkoivat vuosi sitten patovuodolla. Vaikeuksia tuo se, että nikkeli on halpaa ja taala on alhaalla. Tuloksena on vaikea rahoitustilanne, Perä kommentoi.

Tiedotustilaisuudessa Talvivaaran varatoimitusjohtaja, rahoitusjohtaja Saila Miettinen-Lähde puolestaan arvioi, että saneerausmenettely kestänee ehkä puoli vuotta. Menettely voi kestää jopa vuodenkin.

Vakuudelliset päävelkojat ovat antaneet tukensa Talvivaaran saneeraukseen. Perä ei kuitenkaan kommentoinut tiedotustilaisuudessa, keitä nämä vakuudelliset velkojat ovat.

- Emme kommentoi, ketkä ovat suurimpia velkojiamme.

Sitäkään Perä ei kommentoinut, onko Talvivaarasta tehty ostotarjouksia.

Tiedotustilaisuudessa Perä sanoi, että Talvivaaran tulevaisuuden kannalta saneeraukseen hakeutuminen on konkurssia parempi. Jos Talvivaara menisi konkurssiin, sadat jäisivät ilman töitä.

- Jos menisimme konkurssiin, tuotantoketjussamme on noin 1 600 henkilöä, epäsuorat vaikutukset olisivat 2-3 kertaiset.

Siihen, onko Perällä yhä luottamus Talvivaaran hallituksessa, hallituksen puheenjohtaja Tapani Järvinen vastasi toteamalla, että "vieressäni istuu nyt toimitusjohtaja ja varatoimitusjohtaja ja tilanteita seurataan".