Kotkan Pasaati raivaa parkkihallista tilaa uusille yrityksille

Kauppakeskus Pasaatiin on tulossa lähivuosina useita uusia yrityksiä. Tiloja yrityksille raivataan Kotkan Kauppakadun alla sijaitsevasta parkkihallista. Näin kauppakeskuksen alakertaan avautuisi runsaasti uutta liiketilaa.

Kotimaa
Pasaati
YLE / Raine Martikainen

Kotkan kauppakeskus Pasaatin remontti jatkuu vielä pitkään. Johtaja Jyrki Merjamaa Pasaatia hallinnoivasta Kauppakeskuskiinteistöt-rahastosta arvioi, että valmista ei tule vielä muutamaan vuoteen.

– Tavoitteena on uudistaa kauppakeskus kauttaaltaan. Neuvottelemme parhaillaan useiden toimijoiden kanssa liiketiloista. Suurin osa on ihmisille tuttuja, mutta ei vielä Kotkan talousalueella toimivia yrityksiä, Merjamaa toteaa.

Kauppakeskuksen ilmeen uudistamisen jälkeen keskitytään alakerran muokkaamiseen. Sinne tulee lisää tilaa ja liikkeitä. Kauppakeskus aikoo muuttaa muussa käytössä olevia tiloja liiketiloiksi.

– Vanhaa varastotilaa on jo muutettu liiketilaksi. Myöhemmin on tarkoitus hyödyntää Kauppakatu 5:n alla olevan parkkihallia siten, että S-marketia vastapäätä avautuisi paljon uutta liiketilaa.

Toriparkkiin ei kosketa, vaan kyse on optikkoliike Instrumentariumin ja Tiimarin alapuolella olevasta pienestä parkkihallista.

Merjamaa sanoo, että Pasaatin uudistus on edennyt suunnitelmien mukaan. Tavoitteena oli hajottaa uudistus pieniin palasiin niin, ettei kauppakeskusta tarvitse sulkea.

– Pyrimme kohdistamaan muutostyöt aina yhdelle alueelle niin, että yrityksille ja asiakkaille aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa. Pääosa yrittäjistä on tyytyväisiä, että jotain tapahtuu. Kauppa on käynyt hyvin.