Hyppää sisältöön

Vapaavuori: Valtio ei pelasta Talvivaaraa yksin

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan valtio on valmis sijoittamaan enintään puolet Talvivaaran tässä vaiheessa tarvitsemasta lisäpääomasta.

Jan Vapaavuori Kuva: Yle

- Koko Talvivaaran tulevaisuus on vaakalaudalla. Tämä on viimeinen yritys välttää yhtiön konkurssi, Vapaavuori sanoo.

Yhtiön on arvioitu tarvitsevan nopeasti ainakin 40 miljoonaa euroa lisää,  jotta toimintaa voidaan jatkaa. Vapaavuoren mukaan valtio ei ryhdy yksin pelastamaan Talvivaaraa.

- Yksipuoliseen pelastuspakettiin emme lähde. Haemme markkinaehtoista ratkaisua, jossa yksityinen puoli yhtäläisin ehdoin osallistuu. Se tarkoittaa silloin, että valtion osuus on korkeintaan puolet. Oli se summa sitten mikä tahansa, Vapaavuori sanoo.

Elinkeinoministeri muistuttaa, ettei Talvivaaran pääseminen yrityssaneeraukseenkaan ole vielä kirkossa kuulutettu.

- Tuomioistuimen pitää arvioida, onko ylipäätänsä edellytyksiä yrityssaneeraukseen. On hyvin vaikea nähdä, että nykytilanteessa ellei rahoituspuolella jotakin tapahdu, olisi edellytyksiä edes yrityssaneeraukseen.

Toimitusjohtaja Pekka Perän optimistiset näkemykset Talvivaaran tulevaisuudesta Vapaavuori jätti markkinoiden arvioitavaksi.

- Tähän mennessä on ollut ylivoimaista saada 40 miljoonaa kasaan. Viime kädessä markkinat arvioivat, onko se elinkelpoista vai ei ja onko kysymys tilapäisestä notkahduksesta vai ei, Vapaavuori tähdentää.

.
.