1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Kaivannaisteollisuus: Talvivaaran saneeraus on uusi alku

Kaivannaisteollisuus toteaa tiedotteessaan, että Talvivaaran hakeutuminen yrityssaneeraukseen on muistutus kaivostoimintaan liittyvistä taloudellisista ja teknisistä riskeistä. Metalliliitto puolestaan vaatii valtiota varmistamaan, että Talvivaaran saneerauksen rahoitus järjestyy.

talous

Kaivannaisteollisuudessa toimivien yritysten etujärjestö Kaivannaisteollisuus toivoo, että Talvivaaran yrityssaneeraus onnistuisi ja että kaivostoiminta Talvivaarassa jatkuisi katkeamatta.

Kaivannaisteollisuus toteaa tiedotteessaan, että Talvivaaran hakeutuminen yrityssaneeraukseen on muistutus kaivostoimintaan liittyvistä taloudellisista ja teknisistä riskeistä. Kaivannaisteollisuus sanoo, että yrityssaneeraus on Talvivaaran uusi alku.

Metalliliitto puolestaan vaatii valtiota varmistamaan, että Talvivaaran saneerauksen rahoitus järjestyy. Yrityssaneerauksen viemiseksi läpi Talvivaara tarvitsee 40 miljoonaa euroa.

Metalliliitto painottaa, että Talvivaaran toiminnan jatkuminen ja yrityssaneerauksen onnistuminen on järkevämpää kuin Talvivaaran alasajo. Jos Talvivaaran toiminta loppuisi, työpaikkoja katoaisi yli 1 000 ja kaivokseen tehty miljardi-investointi valuisi hukkaan.

Lue seuraavaksi