1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pokka: Talvivaaran ympäristöinvestoinnit pahasti kesken

Talvivaaran ympäristö pitää hoitaa, päätyy yhtiö sitten yrityssaneeraukseen tai konkurssiin, sanoo ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka.

Kotimaan uutiset
Hannele Pokka
Hannele PokkaYle

Ympäristöministeriön kansliapäällikön Hannele Pokan mielestä kaivosyhtiö Talvivaaran kriittinen tilanne tuli hankalaan aikaan siinä mielessä, että yhtiöllä on useita ympäristöön liittyviä toimia kesken.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto myönsi toukokuussa Talvivaaralle uuden ympäristöluvan, joka koski ylimääräisiä vesiä ja niiden juoksuttamista.

– Yhtiölle tuli uudet vesienhallintavelvoitteet ja velvoitteet tehdä ympäristöinvestointeja. Yhtiö on tehnyt niitä, mutta ne ovat vielä pahasti kesken, Pokka sanoi Ylen aamu-tv:ssä.

– Pidämme tärkeänä, että ympäristöinvestoinnit, joita on välttämätöntä jatkaa, ne joka tapauksessa hoidettaisiin.

Investoinneilla Talvivaara on pyrkinyt aiemmin muun muassa vähentämään haju- ja pölyhaittoja.

Pokan mukaan kesken on myös Talvivaaran luonnolle ja vesistölle aiheuttamien ympäristövahinkojen korvaamiseen liittyviä asioita.

– On selvä asia, että yrityksellä on vanhoja syntejä hoidettavana, joiden lasku on kohtuullisen suuri. Kymmeniä miljoonia euroja menee tämän vesitilanteen hoitamiseen, mitä uudessa luvassa on edellytetty, hän arvioi.

Lue seuraavaksi