Rahtialus tulessa Pohjanmerellä – evakuointi ei onnistunut

Norjan yleisradioyhtiön NRK:n mukaan aluksen palo on rajallinen, mutta sitä ei ole sammutettu. Loukkaantuneita ei ilmeisesti ole.

Ulkomaat

Tanskalainen rahtialus Britannia Seaways on syttynyt palamaan Pohjanmerellä. Aluksen miehistöä yritettiin lauantai-iltana evakuoida, mutta yritykset oli pakko keskeyttää. NRK:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan kukaan ei ole loukkaantunut palossa.

Aluksen miehistö on saanut tulipalon rajattua konehuoneeseen, mutta ei illmeisesti kokonaan sammutettua. Miehistöllä ei pitäisi olla vaaraa. NRK kertoo, että kapteeni haluaa ajaa laivan Bergeniin, mikäli se on mahdollista. Laivan koneet ovat yhä toiminnassa, ja se on päässyt rauhallisemmille vesille.

Etelä-Norjan pelastuskeskus on lähettänyt aluksen avuksi kolme helikopteria ja useita pelastusaluksia. Norjan puolustusvoimat on lisäksi lähettänyt yhden fregatin osallistumaan pelastustöihin. Pelastusalukset seuraavat nyt Britannia Seawaytä, ja ne ovat valmiita auttamaan tarvittaessa.

Lauantai-iltana 12 miehistön 32 jäsenestä yritettiin evakuoida. Yritys oli kuitenkin pakko keskeyttää huonoja sääolosuhteiden vuoksi. Pohjanmerellä ja Norjan rannikolla raivoaa Hilde-myrsky, joka sisältää jopa 45 metriä sekunnista puhaltavia puuskia.

Norjalaisten tiedotusvälineiden mukaan rahtialuksen oli määrä osallistua sotilasharjoituksiin Norjan länsirannikolla. Aluksella on mukana 12 norjalaista sotilasta. Se kuljettaa sotamateriaalia aseistetuille joukoille ja materiaalia, jota on määrä käyttää harjoituksissa. Aluksella on mm. tankki, moottoriajoneuvoja, perävaunuja ja polttoainetta. Se oli matkalla Accuratista Bergeniin.

Alus lähetti ensimmäisen ilmoituksen pelastuskeskukselle lauantaina klo 19.08.

Lähteet: Reuters