Hilde katkonut sähköt kymmeniltä tuhansilta Norjassa

Hilde-myrsky riehuu Norjan rannikolla. Trondheimin keskusta saatetaan sulkea kokonaan. Myrsky liikkuu yön aikana Ruotsin yli Suomeen. Se tavoittaa Suomen rannikon sunnuntaiaamuna.

Jopa 30 000 kotitaloutta on sähköttä Keski-Norjassa, kertovat yleisradioyhtiö NRK (siirryt toiseen palveluun) ja sanomalehti Verdens Gang (siirryt toiseen palveluun) . Hilde-myrsky on tavoittanut Norjan rannikon. Myrskytuulet puhaltavat tilapäisesti jopa 35 metriä sekunnissa. Puuskissa tuulen nopeus voi nousta 40–45 metriin sekunnissa.

Myrsky on katkonut sähköjä pääasiassa Helgelandissa ja Trøndelagissa Norjan keskiosissa. Pahin tilanne on Trøndelagissa. Tuuli puhaltaa yön alkutunteina lounaaseen, mutta sen odotetaan kääntyvän länteen. Se lisää voimakkaiden tuulien vaaraa myös sisämaassa.

Myrsky on vaikeuttanut myös tieliikennettä Keski- ja Pohjois-Norjassa. Kaatuneet puut ovat tukkineet teitä monin paikoin. Poliisi harkitsee koko Tronheimin keskustan sulkemista sään vuoksi. Myrsky koettelee rakennusten kestävyyttä.