Ruotsissa ainakin 7 000 kotitaloutta sähköttä

Norjan rannikkoa moukaroiva Hilde-myrskyn odotetaan jatkavan matkaansa Ruotsin Norrlannin yli kohti Suomea. Ruotsissa myrskyyn varaudutaan mm. junia pysäyttämällä. Puolenyön aikoihin myrsky saavutti Jämtlannin.

Ulkomaat

Ruotsin ilmatieteenlaitos SMHI (siirryt toiseen palveluun) varoittaa myrskypuuskista Norrlannissa. Norjan Hilde-myskyn odotetaan kulkevan Norrlannin yli yön aikana. SMHI:n mukaan tuulet ovat voimakkaimmillaan Jämtlannin tuntureilla ja Lapin eteläisillä tuntureilla yön varhaisina tunteina. Tuulen nopeudeksi ennustetaan 25–30 metriä sekunnissa.

Puolenyön aikoihin myrsky oli saavuttanut Jämtlannin läänin.

– Se tuli hyvin äkkiä. Varsinkin läänin pohjoisosissa teille on kaatunut paljon puita, kertoo poliisin päivystäjä Hans Ängquist sanomalehti Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun).

Puita on kaatunut teille myös Västerbottenin läänissä. Näissä kahdessa läänissä ainakin 7 000 kotitaloutta on sähköttä.

SMHI (siirryt toiseen palveluun) on antanut Norrlannin itä- ja keskiosiin sekä rannikolle toisen luokan myrskyvaroituksen. Se merkitsee, että myrsky voi aiheuttaa ihmisille vaaran. Lisäksi toisen luokan myrskyt voivat aiheuttaa suuria materiaalisia vahinkoja ja vaikeuttaa yhteiskunnan toimintoja.

Norrlannissa olevia tai sinne matkustavia kehotetaan seuraamaan sääennustuksia. Asukkaita kehotetaan pysymään sisällä, ja autoilijoita perumaan matkansa Jämtlannissa, Västerbottenissa ja Lapissa.

Kaksi etelästä pohjoiseen matkaavaa yöjunaa pysäytetään varalta Uumajaan. Siellä arvioidaan, voivatko ne jatkaa matkaa.