Asiantuntijaryhmä matkalla sammuttamaan rahtialuksen paloa Pohjanmerellä – polttoainesäiliö palaa

Tanskalainen rahtialus Britannia Seaways syttyi palamaan Pohjanmerellä lauantai-iltana. Palo on saatu rajattua, mutta sitä ei ole saatu sammutettua.

Ulkomaat

Norjan Bergenistä on lähetetty asiantuntijaryhmä sammuttamaan palavaa Britannia Seaways -rahtialusta. Aluksella palaa polttoainesäiliö, joka sisältää 7 000 litraa lentopolttoainetta. Yön aikana on kerrotty, että palo olisi saatu rajattua, mutta sitä ei ole saatu sammutettua.

Sanomalehti Verdens Gangin (siirryt toiseen palveluun) mukaan Bergenistä on lennätetty helikopterilla asiantuntijaryhmä sammuttamaan paloa. Rahtialusta jäähdytetään vesitykkien avulla sen vieressä olevista aluksista. Vesi asettaa kuitenkin aluksen pumput koetukselle.

Tanskalainen rahtialus Britannia Seaways lähetti ensimmäisen ilmoituksen pelastuskeskukselle lauantaina klo 19.08. Aluksen miehistöä yritettiin lauantai-iltana evakuoida, mutta yritykset oli pakko keskeyttää Hilde-hirmumyrskyn vuoksi. Kukaan ei ole loukkaantunut palossa, mutta VG:n mukaan kaikki aluksella olleet 32 ihmistä lähetetään terveystarkastukseen.

Norjalaisten tiedotusvälineiden mukaan rahtialuksen oli määrä osallistua sotilasharjoituksiin Norjan länsirannikolla. Aluksella on mukana 12 norjalaista sotilasta. Se kuljettaa sotamateriaalia aseistetuille joukoille ja materiaalia, jota on määrä käyttää harjoituksissa. Aluksella on mm. tankki, moottoriajoneuvoja, perävaunuja ja polttoainetta. Se oli matkalla Accuratista Bergeniin.