Tanskalaisaluksen palo sammutettu

Alus saatiin yön aikana jäähtymään vesitykkien avulla. Sunnuntaiaamuna viranomaiset päättivät antaa polttoaineen palaa loppuun, koska palo oli saatu hallintaan. Florøn edustalle ankkuroitu alus jatkaa omin voimin määräsatamaan.

Ulkomaat
Norjan kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Pohjanmerellä lauantaina tuleen syttyneen tanskalaisen rahtialus Britannia Seawaysin palo on saatu sammutettua, kertoi NRK. Florøn edustalle ankkuroitu alus pystyy jatkamaan matkaansa määräsatamaan omin voimin.

Bergeniin matkalla ollut alus ilmoitti lauantai-illalla Norjan pelastusviranomaisille, että aluksella oleva lentopolttoainesäiliö oli tulessa. Säiliössä oli 7 000 litraa polttoainetta.

Hätäilmoituksen jälkeen aluksen kurssi muutettiin kohti Bergenin pohjoispuolella sijaitsevaa Florøn kaupunkia.

Palo saatiin yön aikana rajattua, mutta sen sammuttamisessa ei onnistuttu. Lisäksi merellä riehunut myrsky esti aluksella olevien 32 ihmisen evakuointiyritykset. Alukselle lähetettiin yöllä asiantuntijoita avustamaan sammutustöissä.

Alus saatiin jäähtymään vesitykkien avulla. Sunnuntaiaamuna viranomaiset päättivät antaa polttoaineen palaa loppuun, koska palo oli saatu hallintaan.

Alus on ankkuroitu Florøn edustalle.

Rahtialus kuljetti materiaalia Norjan armeijalle sotaharjoituksia varten. Aluksella oli muun muassa panssarivaunu ja ammuksia.

Kukaan ei loukkaantunut palossa.