1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eino-myrsky

Eino taivutti Näsinneulaa ja katkaisi sähköt 25 000 pirkanmaalaiselta

Tämän päivän myrsky on ollut Suomessa voimakkaimpia pariin vuoteen. Sähköttä on Pirkanmaalla ollut yhtä aikaa ainakin 25 000 taloutta.

Näsinneulan masto taipui tuulessa. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Sähkövikoja on ollut lähes kaikkialla, eniten ehkä Tampereen itä- ja pohjoispuolen alueilla, Hämeenkyröstä Pälkäneelle ulottuvalla kaistalla. Korjaukset jatkuvat läpi yön, mutta tilanne on hankala, muistuttaa sähköyhtiö Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas.

- Tästä Eino-myrskystä kehkeytyi lähestulkoon toissavuoden Tapanin- ja Hannun-päivän myrskyn veroinen. Ihan tarkkaan ei voi vielä arvioida, mutta sähköverkkoon on tullut uusia vikoja rajuun tahtiin koko päivän.

Myrsky on näkynyt myös Tampereen maamerkissä. Näsinneulan masto taipui Einon pyörityksessä, mutta ei onneksi katkennut. Einon tekemien tuhojen jälkien korjaamiseen kuluu vielä useita päiviä.  

- Tämä päivä menee vika-alueita rajattaessa, sen jälkeen on melkoinen urakka, että vikapaikoille päästään. Puustoa täytyy raivata teiltä ja sähköverkoilta, sitten vasta päästään vikojen rajaamisen kimppuun. Kyllä tässä aikaa menee lähipäivät, sanoo Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas.