Poikkeuksellinen sääilmiö Saudi-Arabiassa: Riadissa tulvii

Yleensä Saudi-Arabiassa rukoillaan sadetta. Tänä viikonloppuna sitä on kuitenkin tullut polven syvyydeltä Riadin miljoonakaupungin kaduille.

Ulkomaat
Autot ajavat tulvivalla tiellä Riadissa Saudi-Arabiassa 17. marraskuuta 2013.
Eurovision

Ukkosen saattelema rankkasade on aiheuttanut epätavallisia tulvia Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa. Ainakin kolme ihmistä on kateissa, kertovat viranomaiset.

Myöhään lauantaina alkaneet sateet ovat saaneet vedet nousemaan kaduille useissa kaupunginosissa. Kymmeniä tulvan saartamia ihmisiä on käyty noutamassa turvaan, ja kaduilla on kahlattu polven syvyisissä tulvavesissä.

Koulut ja yliopistot on määrätty pitämään ovensa kiinni. Pohjois-Riadista tulvat ovat katkaisseet sähköt.

Rankkasade ei mahdu viemäreihin

Saudi-Arabiassa sataa harvoin rankasti. Usein sadetta päinvastoin rukoillaan uskonnollisissa seremonioissa.

Marraskuun normaali sademäärä Riadissa on puoli senttiä, joten kaupungin viemärijärjestelmää ei ole rakennettu nielemään rankkasateen vesimassoja.

Saudi-Arabian ilmatieteen laitos on varoittanut, että viiden miljoonan asukkaan Riadiin ja muuallekin maahan, etenkin itään, on tulossa lisää myrskyjä.

Viime toukokuussa Riadin, Bahan ja Hailin yllätti tulva, jossa kuoli 20 ihmistä. Vettä satoi kerralla enemmän kuin kertaakaan neljännesvuosisataan. Pahin ihmishenkiä vaatinut tulva on vuodelta 2009. Jeddassa kuoli tuolloin 123 ihmistä.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset