1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

SDP:n Anneli Kiljunen pitää terveysturismiin mukaan lähtemistä virheenä

SDP:n lappeenrantalainen kansanedustaja Anneli Kiljunen on pahoillaan Eksoten aikeista lähteä mukaan yksityissairaalabisnekseen. Hän antaa tukensa Eksoten hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesteriselle ja lappeenrantalaiselle jäsenelle Tuija Nummelalle, jotka marssivat ulos terveysturismia käsitelleestä kokouksesta.

kansanedustaja Anneli Kiljunen
Etelä-Karjalan Radion Valtaväylä-ohjelmassa vieraillut SDP:n lappeenrantalainen kansanedustaja Anneli Kiljunen antaa tukensa terveysturismia vastustaville Eksoten hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesteriselle ja lappeenrantalaiselle jäsenelle Tuija Nummelalle. Kuuntele Anneli Kiljusen koko haastattelu klikkaamalla kuvaa.

Etelä-Karjalan Radion Valtaväylä-ohjelmassa vieraillut SDP:n lappeenrantalainen kansanedustaja Anneli Kiljunen antaa tukensa terveysturismia vastustaville Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesteriselle (sd.) ja lappeenrantalaiselle jäsenelle Tuija Nummelalle (sd.).

Vesterinen ja Nummela marssivat ulos Eskoten hallituksen viimeviikkoisesta kokouksesta, jossa käsiteltiin osallistumista yksityissairaalabisnekseen. He perustelivat mielenilmaustaan sillä, että heidän mielestään Eksote on tekemässä laitonta päätöstä.

Kiljunen ei näe asiaa vastuunpakoiluina ja painottaa, että sosiaalidemokraattien linja on yksiselitteisesti ollut se, että se ei tue yksityistä terveysturismia.

- Lappeenrannan kaupunki on omassa omistajaohjauksessaan edellyttänyt, että tätä toimintaa lähdetään viemään eteenpäin. Ainoa tapa osoittaa oma kielteinen näkemyksenä tästä asiasta on se, että yksinkertaisesti vetäytyy sivuun. Tämä oli yksi tapa osoittaa sitä, että Vesterinen ja Nummela eivät hyväksy tätä menettelytapaa jolla tämä tehtiin, Kiljunen kertoo.

"Olen todella pahoillani tästä päätöksestä"

Kiljusen sanoo, että terveysturismibisnekseen ei olisi missään nimessä saanut lähteä. Hän hämmästelee sitä, että yksityissairaalan perustamista ei ole kilpailutettu.

 Kiljusen mielestä jatkossa muut yksityiset terveysyritykset voivat vaatia Eksotelta samaa kohtelua.

- Kun Eksote lähtee osakkaaksi ja tekemään yhteistyötä yksipuolisesti yhden toimijan kanssa, niin se tarkoittaa myös sitä, että jatkossa Terveystalo, Mehiläinen, Attendo, kaikki muut yksityiset yritykset haluavat yhdenvertaista kohtelua. Siltä osin tämä oli hyvin harkitsematon teko Lappeenrannan kaupungilta ja Eksotelta. Olen todella pahoillani tästä päätöksestä, sanoo Kiljunen.

Kuuntele Anneli Kiljusen koko haastattelu klikkaamalla kuvaa.