1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Katso kuvat: Näin teet poliittisesti korrektin joulutortun

Ruotsissa on noussut kohu joulutortuista. Svenska Dagbladetin joulutorttuohje poiki lehdelle palauteryöpyn ja syynä oli lukijoiden mielestä perinneherkun hakaristia muistuttava muoto. Näin vältät mököttämisen joulupöydässä ja valmistat poliittisesti korrektin joulutortun.

Jos perinteisen tortun muoto ei miellytä, voi taikinasta loihtia itselleen esimerkiksi herkullisen vihaisen linnun. Kuva: Yle

Kenellepä ei joulutorttu olisi tuttu joulun herkku. Lehtitaikinaa, luumuhilloa ja pari taittoa ja siinä on meille suomalaislle rakas joulupöydän leivonnainen.

Siksi varsinkin meille suomalaisllle viime päivät ovatkin olleet hämmentävää aikaa. Syynä on Svenska Dagbladetin joulutorttuohjeesta alkunsa saanut joulutorttukohu. Lehti sai lukijoiltaan palauteryöpyn ja syynä oli tortun väitetty hakaristia muistuttava muoto.

Joulupöydän mököttämiset vältät helposti käyttämällä tortun valmistuksessa hieman mielikuvitusta. Ja pienellä viitseliäisyydellä tuot joulutorttuihin pienen säväyksen monikulttuurisuuttakin. Oheisista kuvista saat esimerkkiä ja ohjetta joulutortun valmistamiseen.

Ja ei kun suut makeaksi ekumeenisessa hengessä.