Kokkolan Talvitanssit 2014 pohtii hyvinvointia tanssin lomassa

Kokkolan Talvitanssit juhlii 2014 helmikuussa 20. juhlavuottaan. Esitykset tuovat lavalle muun muassa maskuliinisen ryhmäteoksen, lastenteatteria ja sooloesityksiä. Oheisohjelmassa käydään esimerkiksi keskustelua siitä, miten taide voi tuoda ihmisille hyvinvointia.

kulttuuri
Kuvassa miestanssijoita
Timo Wright / Talvitanssit

Juhlavuotena estradilla nähdään niin hengähtämistä, maskuliinista pelikenttää kuin diivan salonkiin kurkistamista.

Kokkolan Talvitanssiyhdistyksen puheenjohtaja Mika Pietilä luonnehtii seuraavasti:

– Siitä tulee mielenkiintoinen, ajankohtainen ja aikuisten, nuorten sekä lasten makuun sopiva tapahtuma.

Tapahtuman toinen taiteellinen johtaja Anne Peippo jatkaa samalla linjalla.

– Hieno, juhlavuoden arvoinen ohjelmisto, jossa on vahvoja sisältöjä ja osallistavaa oheisohjelmaa.

Ryhmä- ja sooloteoksia

Talvitansseissa nähdään perjantaina kaksi teosta. Joona Halosen Straight on ryhmäteos viidelle miestanssijalle. Lisäksi nähdään Hanna Korhosen sooloteos Yö kulki pois. Anne Peippo luonnehtii, että luvassa on vahvaa fyysistä, liikkeellistä ilmaisua ja hienoja teoksia.

Hieno, juhlavuoden arvoinen ohjelmisto, jossa on vahvoja sisältöjä ja osallistavaa oheisohjelmaa.

taiteellinen johtaja Anne Peippo

Lauantaina on vuorossa koreografi Jyrki Karttusen Jeminan monta elämää. Anne Peippo paljastaa, että lavalla nähdään diivan elkeet omaava Jeminan hahmo. Teos yhdistää stand up-komediaa ja nykytanssia.

Sunnuntaina teatterilla nähdään koko perheen ohjelmaa. Tanssiteatteri Tsuumi tuo lavalle esityksen Sukka, Nukka ja Tuulispää. Teos on moderni kansantarina rakkaudesta ja kertoo kolmen tyttären tarinan. Mukana on paikallista väriä, kun kaustislaislähtöiset Samuli Nordberg ja Jarno Tastula ovat lavalla.

Taiteesta hyvinvointia

Paikallinen väri tulee esiin myös oheisohjelmistossa. Nuorten kanssa tehdään tanssielokuvatyöpaja ja se tehdään yhdessä Nuorisokeskus Villa Elban kanssa.

Lisäksi Hyvinvointia taiteesta - seminaarissa keskustellaan paikallisten puhujien voimin siitä, miten taiteesta saisi hyvinvointia.

Yhteistyö Keski-Pohjanmaan Opiston kanssa jatkuu tänäkin vuonna. Sieltä Jenni Urpilainen tekee juhlille koreografian Ääretön joukko. Teos esitetään K.H.Renlundin museossa.

Talvitanssit on tehnyt yhteistyötä Kokkolan kaupunginteatterin kanssa jo vuodesta 2001. Tänä vuonna tapahtuma saa käyttää teatterin tekniikkaa kuten ennenkin, mutta nyt sen käyttäjinä on teatterin omaa väkeä.

Suurin osa tanssiesityksistä on teatterin tiloissa. Hyvinvointikeskustelu käydään kaupunginkirjastossa. Tanssiteatteri Tsuumi voi yllättää katsojat melkein missä vain, improvisaatioita nähdään kahviloissa ja muissa julkisissa tiloissa.