1. yle.fi
  2. Uutiset

Yöambulanssin katoaminen pelottaa Meri-Porin teollisuutta ja satamaa

Satakunnan sairaanhoitopiiri lopettaa ambulanssin yöpäivystyksen Kaanaan paloasemalla. Satamajohtaja Jaakko Nirhamo on huolissaan päätöksestä.

Meri-Pori, Pori
Ambulanssi ja ensihoitoyksikkö sisältä.
Yle

Meri-Porin teollisuudessa ja satamassa pelätään ambulanssin yöpäivystyksen katoamisen seurauksia. Sairaanhoitopiiri päätti viime viikolla, että Kaanaan paloasemalla ei jatkossa ole ambulanssin yöpäivystystä.

Satamajohtaja Jaakko Nirhamon mukaan palvelun katoaminen on riskialtista. Hän korostaa, että teollisuus ja satama pyrkivät parantamaan työturvallisuutta jatkuvasti, mutta siitä huolimatta onnettomuuksia voi sattua.

– Onnettomuuksia voi aina sattua. Meillä on paljon teollisuutta ja liikennettä Meri-Porissa. Lisäksi täällä asuu runsaasti vanhoja ihmisiä. Toivottavasti sairaanhoitopiirin päättäjät ovat tehneet kotiläksynsä hyvin ja ymmärtävät riskit, Nirhamo sanoo.

Meri-Porissa on sataman lisäksi muun muassa kemikaaleja käyttävää teollisuutta. Aivan Kaanaan paloaseman lähellä sijaitsee Sachtlebenin pigmenttitehdas. Alueella hämmästellään, miten sairaanhoitopiiri aikoo täyttää lupauksensa, että palvelutaso ei yöaikaan heikkene. Sairaanhoitopiiri on luvannut, että ambulanssin siirtyminen työaikaan Kanta-Porin alueelle ei heikennä palvelutasoa.

Toivottavasti sairaanhoitopiirin päättäjät ovat tehneet kotiläksynsä hyvin ja ymmärtävät riskit.

Satamajohtaja Jaakko Nirhamo

Toimialuejohtaja Eija Vaula Satakunnansairaanhoitopiiristä sanoi Yle Satakunnalle viime viikolla, että ambulanssiyksikön siirtäminen Porin keskustaan tehdään, koska Meri-Porin hälytysmäärät ovat vähäisiä. Vaulan mukaan yksiköitä voidaan käyttää tehokkaammin keskustasta käsin.

Lue seuraavaksi