1. yle.fi
  2. Uutiset

Oikeus pidensi Venäjällä kiinniotetun Greenpeace-aktivistin tutkintavankeutta - sama odottanee myös Saarelaa

Pietarilaisen oikeuden tuomari suostui tutkintakomitean anomukseen ja pidensi ensimmäisen oikeuden eteen tuodun aktivistin tutkintavankeutta kolmella kuukaudella.

Ulkomaat

Pietarilaisen oikeuden tuomari on pidentänyt Greenpeace-aktivistien mielenilmauksen yhteydessä kiinniotetun miehen tutkintavankeutta kolmella kuukaudella, eli 24. helmikuuta asti. Mies oli ensimmäinen oikeuden eteen tänään joutuvista seitsemästä aktivistista.

Tuomarin päätöksen arvioidaan merkitsevän sitä, että myös muiden Greenpeace-aktivistien tutkintavankeusaikaa pidennetään. Tutkintavankeuden oli alun perin määrä päättyä 24. marraskuuta, mutta tutkintakomitea esitti tutkintavankeusajan pidentämistä kolmella kuukaudella. Suomalainen Sini Saarela on tutkintavankeudessa olevien aktivistien joukossa. Hänen tutkintavankeutensa jatkosta oikeuden on määrä päättää tiistaiaamuna.

Aktivisteja on kaikkiaan 30, ja tutkintavankeuden pidentämistä koskevat oikeuskäsittelyt jatkuvat Greenpeacen mukaan ainakin torstaihin.

Sini Saarela ja 27 muuta Greenpeacen aktivistia sekä kaksi valokuvaajaa otettiin kiinni syyskuussa, kun nämä osoittivat mieltään venäläisellä öljynporauslautalla. Kiinniotettuja epäillään huliganismista.

Lähteet: Itar-Tass, AP, AFP

Lue seuraavaksi