Kysy syövästä: huippuasiantuntijat vastaavat

Vieläkö syöpädiagnoosi on sama kuin kuoleman tuomio? Viekö sädehoito edelleen hiukset päästä ja ihon jalkapohjista? Mitä kuuluu syöpätutkimukselle, onko tiedossa uusia, entistä tehokkaampia hoitomuotoja? Entä periytyykö rintasyöpä ja ovatko geenitestit todella hyödyllisiä?

Osallistu
Mikroskooppikuva syöpäsolusta.
Mikroskooppikuva syöpäsolusta.AP Graphics Bank

Professori Veli-Matti Kosma ja dosentti Arto Mannermaa Itä-Suomen yliopistosta sekä sairaanhoitaja Virpi Nissinen Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksestä vastaavat kuulijoiden ja lukijoiden kysymyksiin syöpään liittyen Yle Savon lähetyksessä. Kysy syövästä -ohjelmassa puhutaan muun muassa syövän perinnöllisyydestä ja uusista hoitomuodoista.

Voit osallistua ohjelmaan kommentoimalla tätä artikkelia tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen savo(ät)yle.fi. Radion suoraan lähetykseen pääset myös soittamalla studion numeroon 017-2888981.

Suora lähetys kuullaan Radio Savossa keskiviikkona 20.11. kello 11–12. Lähetys on kuultavissa myös netissä ja ohjelman jälkeen Yle Areenassa. Mitä sinä haluat tietää syövästä tai millaisia kokemuksia sinulla on syöpähoidoista?