1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Juice ja Jumala mahtuvat molemmat Tuomiokirkkoon

Tampereen Tuomiokirkossa soi tällä viikolla perinteisen kirkkomusiikin lisäksi Juice Leskisen tuotanto. Tuomiorovastin mielestä terävä sananikkari ei aikoinaan pilkannut Jumalaa vaan ihmisen tärkeilevää tarvetta omia totuus itselleen.

Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Mediassa keskustellaan tasaisin väliajoin siitä, millainen musiikki sopii kirkkoon. Tamperelainen tuomiorovasti Olli Hallikainen ymmärtää keskustelun, mutta suhtautuu aiheeseen avarakatseisesti.

- Mielestäni kaikki musiikki, joka ohjaa peruskysymysten äärelle, sopii kirkkoon. Usein musiikki voi sanoja paremmin välittää elämän iloa ja kipua, kuoleman ankaruutta sekä kysymyksiä ja huutoja Jumalalle.

Tuomiorovasti tykkää Syksyn sävelestä

Tampereella järjestetään keskiviikkona 20.11. Juice-kirkko, jossa eturivin tamperelaisartistit esittävät edesmenneen lauluntekijän rakastettuja lauluja ja runoja. Hallikainen toivottaa Jumalan ja Juicen yhtä aikaa lämpimästi tervetulleiksi kirkkoonsa.

- Useat Juicen kappaleet puhuvat rakkaudesta, kaipuusta ja toivosta. Niissä pohditaan elämän syviä kysymyksiä ronskistikin. Juice ei pilkkaa Jumalaa vaan ihmisen tärkeilyä ja halua omia totuus itselleen. Hän taisi joskus todeta, että voisi erota valtiosta muttei koskaan kirkosta.

Hallikainen tunnustautuu itsekin Juicen musiikin ystäväksi. Erityisen tärkeä laulu on Syksyn sävel.

- Se on karu, mutta lohdullinen: elämä on kuolemista. Sen kestää, kun on joku, jonka kanssa jakaa aamuteen ja joka pitää kädestä.

Juice-kirkossa 20.11. kello 19 esiintyvät Mikko Alatalo, Heikki Salo, Kati Pellinen, Hauli Bros -yhtye ja Costello Hautamäki. Hyväntekeväisyystapahtumassa kerätään kolehti tuottamaan jouluiloa tamperelaisille vähävaraisille perheille.