Lisäkädet ovat tarpeen joulukaupassa

Joulukauppa on jo alkanut vilkastua ja monessa paikassa lisätyövoima on vuoden kiireisimpinä päivinä tarpeen. Kauppa ja myös posti työllistävät satapäin kiireapulaisia marraskuusta joulukuun lopulle saakka.

Kotimaa
jouluapulaiset kaupassa
Yle

Joulun kiireapulaisten haku on vielä monin paikoin käynnissä, mutta ensimmäiset joulutyöläiset ovat jo aloittaneet työrupeamansa. Kaupanala on suuri työllistäjä joulusesonkina, yksin Keskon myymälät työllistävät satoja kiireapulaisia.

Tuurissa Keskisen kyläkaupan joulu on jo alkanut. Yritys palkkaa marras-joulukuuksi joka vuosi noin 70 kiireapulaista.

– Eniten kiireapulaisia on itsenäisyyspäivän tienoilla, jolloin kyläkaupassa on suurimmat ruuhkat, kertoo henkilöstöpäällikkö Arja Jauhiainen.

Ekstraajia tarvitaan kaupoissa vielä joulun välipäiville. Kiireapulaiset ovat pääasiassa asiakaspalvelutyössä. Jauhiainen kokee, ettei kiireapulaisia ole vaikea löytää.

– Usein he ovat samoja kuin kesälläkin. He ovat mukana useamman vuoden, joten heitä on helppo rekrytoida uudelleen, sanoo Jauhiainen.

Myös Itella työllistää paljon nuoria. Seinäjoen postikeskukseen palkataan noin 150 ruuhka-apulaista, jotka työskentelevät viikosta kahteen viikkoon juuri joulun alla. Pääasiassa ekstraajia tarvitaan joulukorttien lajitteluun, mutta myös netistä tilatut joulupaketit työllistävät. Tänä vuonna Seinäjoelle tuli hakemuksia yli 500.