Hyppää sisältöön

Sähkökatkot vaikeuttavat koulutyötä vielä ainakin tiistaina

Eino-myrskyn aiheuttamat sähkökatkot vaikuttavat koulutyöhön vielä huomenna eri puolilla Etelä-Savoa. Tänään sähkökatkot pimensivät useita kouluja muun muassa Juvalla, Savonlinnassa, Joroisissa ja Pieksämäellä. Oppilaita on varauduttu kuljettamaan väistötiloihin tiistaina heti aamusta.

Sunnuntaina Etelä-Savossa riehuneen Eino-myrskyn aiheuttamat sähkökatkot vaikeuttavat koulutyötä eri puolilla maakuntaa vielä tiistaina. Savonlinnassa Moinsalmen, Särkilahden, Kallislahden ja Kumpurannan koululaiset aloittivat kouluviikon sähköttömänä. Kallislahden koulun oppilaat passitettiin heti aamusta kotiin, koska kouluun ei tullut vettä ja koulun lämpötila putosi lähemmäs kymmentä astetta. Muissa kouluissa opetus hoidettiin poikkeusjärjestelyin. Esimerkiksi Moinsalmen koululla ruokaa laitettiin puuhellalla.

Savonlinnassa on varauduttu kuljettamaan sähköttömien koulujen oppilaita väistötiloihin huomenna. Kumpurannan koululaiset kuljetetaan Kerimäen keskustaan korvaaviin tiloihin, mikäli koululla ei sähköä ole aamulla. Myös Kallislahden oppilaat kuljetetaan koulukyydein Kellarpellon kouluun, jos sähköt eivät ole aamuun mennessä palautuneet.

Moinsalmen oppilailla on huomenna ja keskiviikkona ennalta sovittu retki Tanhuvaaraan, joten koulun sähköttömyys ei aiheuta toimenpiteitä. Särkilahden koululla sähköt ovat räpsyneet ja koulun uskotaan jatkuvan tiistaina normaalisti.

Myös Pieksämäellä joudutaan turvautumaan erityisjärjestelyihin huomenna kolmen koulun kohdalla. Pieksämäellä Virtasalmen, Peiposjärven ja Vehmaskylän kouluilla opetusta järjestettiin maanantaina erityisjärjestelyin. Pieksämäen sivistysjohtaja Kari Koistisen mukaan kouluilla tehdään ratkaisuja tiistain opetuksen järjestämisestä maanantai-illan aikana. Peiposjärvellä erityisongelmia aiheuttaa koulun tiloissa toimiva perhepäiväkoti, Koistinen sanoo.

- Meidän täytyy nyt miettiä miten järjestämme nämä asiat. Oppilaita kun ei voi noin vaan kotiakaan laittaa, kun osa oppilaista on yksin vanhempien ollessa töissä. Peiposjärvellä toimii vielä perhepäiväkoti koulun tiloissa, Kari Koistinen kertoo.

Joroisissa kaksi koulua jäi sähköttä maanantaina. Kuvansin koululle sähköt saatiin jo päivän aikana, ja Kerisalon koulullekin uskotaan sähköjen palautuvan tiistaihin mennessä. Juvalla puolestaan kolme koulua oli maanantaina ilman sähköä. Hatsolan koululle sähköt palautuivat päivän mittaan, mutta Koikkalan ja Paatelan kouluilla sähkökatkot piinaavat edelleen. Paatelan koululle lämpöä on saatu aggregaatin voimin. Sivistysjohtaja Anne Haakana uskoo koulutyön sujuvan kohtalaisen normaalina sähkökatkoista huolimatta myös Koikkalan koululla. Ruoka koululle kuljetetaan kirkonkylältä. Ainoa iso ongelma tulee olemaan lämpötilan lasku luokkahuoneissa, Haakana toteaa.

Mikkelissä koulutyö on sujunut myrskyn jälkeen normaalisti ja sähköttömiä kouluja tai päiväkoteja ei ole ollut.

.
.