1. yle.fi
  2. Uutiset

Sound of Music ja Helene S. avaavat Kuopion teatterisyksyn

Kuopiolaissyntyisen Sirpa Kähkösen näytelmä Helene S. avaa teatterin syksyn ensi vuonna. Kuopion kaupunginteatteri saa lavalleen myös suurmusikaali Sound of Musicin. Vierailevina tähtinä ohjelmistossa nähdään nätttelijä-laulaja Reeta Vestman ja oopperalaulaja Jyri Lahtinen.

teatteritaide
Kaupunginteatteri Valkeisen takaa kuvattuna.
Veli-Pekka Hämäläinen / Yle

Kuopion kaupunginteatterin remontin jälkeinen syksy avataan suurmusikaali Sound of Musicilla. Ensimmäistä kertaa Kuopiossa esitettävässä musikaalissa vierailevina tähtinä nähdään muun muassa Husky Rescue -yhtyeestä tuttu Reeta Vestman ja näyttelijä-opperalaulaja Jyri Lahtinen.

Näyttämöllä nähdään teatterin omien näyttelijöiden lisäksi myös lapsiavustajia ja Savonia ammattikorkeakoulun musiikin- ja tanssiyksikön opiskelijoita. Musikaalin ohjaa Olli-Matti Oinonen.

- Musikaalia ei ole Kuopion kaupungin teatterissa nähty ja suureksi iloksemme saimme myös kaupunginorkesterin mukaan. Musikaalia on taustoittamassa lähes 30 henkinen orkesteri, sanoo teatterinjohtaja Pekka Laasonen.

Sound on music on tarina itävaltalaisesta von Trappin perheestä. Näytelmä sai kantaesityksensä Broadwaylla vuonna 1959. Suomessa sitä on esitetty 1960-luvulta lähtien yli kahdessakymmenessä teatterissa.

Kähkösen uutuusnäytelmä kertoo naisten asemasta

Teatterin uuteen lisäsiipeen rakennettu pieni näyttämö puolestaan saa kuopiolaissyntyisen Sirpa Kähkösen uutuusnäytelmän Helene S.

Näytelmä kertoo taidemaalari Helene Schjerbeckistä, ja tapahtumat sijoittuvat Tammisaareen vuosien 1929 ja 1930 vaihteeseen.

- Näytelmä kertoo yhdestä vuodesta hänen elämässään. Haluan näytelmällä kertoa naistaiteilijoiden asemasta ja siitä, miten yhteiskunta ja politiikka rajoittavat ihmisen valintoja, miten ihminen kamppailee sellaisia tilanteita vastaan ja miten sukupuoli vaikuttaa siihen. Samalla annan kunniaa myös minunkin esiäideilleni, Sirpä Kähkönen kertoo.

Kuopion teatteritalon iso remontti valmistuu vuonna 2014.

Korjattu 19.11. klo 7.14: näytelmän ja taidemaalarin nimi on Helene, ei Helen.

Lue seuraavaksi