Hyppää sisältöön

Sähköttä yhä noin 15 000 asiakasta - korjaustyöt jatkuvat myöhään yöhön

Eniten ilman sähköä olevia asiakkaita on Savossa ja Keski-Suomessa. Sunnuntaina oli pahimmillaan noin 200 000 eri sähköyhtiöiden asiakasta ilman sähköä.

Kuva: Milla Holm / Yle

Eino-myrskyn aiheuttamia sähkökatkoja on korjattu vauhdilla maanantaina. Iltakymmenen jälkeen ilman sähköjä oli noin 15 000 asiakasta. Vielä puoliltapäivin sähköttä oli 52 000 asiakasta eri puolilla Suomea.

Eniten ilman sähköä olevia asiakkaita on Savossa ja Keski-Suomessa.

Suur-Savon sähkö kertoo tiedotteessa, että iltakymmeneltä noin 6 800 asiakasta oli sähköttä. Yhtiön mukaan korjaustyöt jatkuvat myöhään yöhön ja yhtiö saa huomisen aikana korjattua melkein kaikki keskijänniteverkon viat.

Elenian sähköverkon alueella korjaustyöt jatkuvat läpi yön.

Viestintäjohtaja Heini Kuusela-Oppaan mukaan suurin osa runkoverkon vikapaikoista on korjattu maanantaina. Puuston raivaaminen sähköverkolta on ollut kuitenkin hidasta, koska kaatuneita puita on ollut paljon. Elenian mukaan mahdolliset puuskaiset tuulet illan ja yön aikana voivat aiheuttaa lisävahinkoa puustoon ja sitä kautta yksittäisiä vikoja sähköverkkoon.

Pahiten myrsky vaurioitti Elenian sähköverkkoa Keski-Suomessa ja Itä-Hämeessä, jossa runkoverkon korjaamista jatketaan vielä huomenna.

Lappeenrannan Energian noin 60 asiakasta oli ennen iltakahdeksaa sähköttä. Yhtiössä uskotaan, että lopuillekin asiakkaille saadaan sähköt palautettua illan aikana.

Sunnuntaina oli pahimmillaan noin 200 000 eri sähköyhtiöiden asiakasta ilman sähköä.

.
.