1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisina esiintyvä huijari kalastelee verkkopankkitunnuksia sähköpostilla

Poliisi varoittaa huijarista ja muistuttaa, että verkkopankkitunnukset, salasanat ja avainlukulistat ovat henkilökohtaisia. Niitä ei koskaan pidä antaa muiden käyttöön.

Kotimaan uutiset

Poliisin tietoon on tullut tapauksia, joissa poliisina esiintyvä henkilö on sähköpostin välityksellä yrittänyt saada haltuunsa viestin vastaanottajan verkkopankin käyttäjätunnukset.

Poliisin mukaan huijarin lähettämissä sähköpostiviesteissä kerrotaan vastaanottajan verkkopankin joutuneen mahdollisesti rikoksen kohteeksi. Viestin lähettäjä pyytää vastaanottajaa lähettämään verkkopankkinsa käyttäjätunnukset, salasanat ja kopion avainlukulistasta.

Viestissä pyydetään myös lähettämään puhelinnumero kuulusteluajan sopimiseksi. Viesti näyttää tulleen poliisi.fi -sähköpostista.

Poliisin mukaan kyseessä on huijausviesti, jolla lähettäjä yrittää päästä käsiksi vastaanottajan verkkopankkiin. Lähettäjän sähköpostiosoite on väärennetty.

Poliisi muistuttaa, että verkkopankkitunnukset, salasanat ja avainlukulistat ovat henkilökohtaisia, eikä niitä ikinä tule luovuttaa kenellekään. Poliisi ei koskaan kysy edellä mainittuja tietoja.

Jos epäilet verkkopankkitunnustesi joutuneen vääriin käsiin, niin ota yhteys omaan pankkiisi.

Lue seuraavaksi