Hyppää sisältöön

Tuhansia Savon Voiman asiakkaita yhä sähköttä

Voimistunut tuuli on aihettanut aamulla jonkin verran myös uusia sähkökatkoja. Puoliltapäivin sähköttä oli noin 4 500 asiakasta. Osa talouksista on ollut sähköttä sunnuntaiaamusta lähtien.

Noin 4 500 Savon Voiman asiakasta on yhä ilman sähköä sunnuntaisen Eino-myrskyn jäljiltä.

Lisäksi voimistunut tuuli on aiheuttanut jonkin verran uusia katkoja. Pahimmat vikapaikat ovat maakuntarajojen ulkopuolella Pieksämäellä ja Hankasalmen ja Konneveden alueilla, mutta sähköttömiä asiakkaita on yhä ympäri Pohjois-Savoa.

Pahoja vika-alueita on etenkin Vesannon ja Tervon eteläpuolisilla alueilla. Yksittäisiä vikoja on myös Keiteleen eteläpuolella, Leppävirran Riihirannalla sekä Kangaslammin Viljonlahden suunnalla.

Kaikkia vikapaikkoja ei vielä ole edes löydetty. Korjaustöitä on jatkettu tauotta, mutta pimeys ja korjaajien levontarve on hidastanut urakan etenemistä.

- Johtoja on vaurioitunut ja on joitakin hyvin pahoja paikkoja, joissa on pylväitä ja muitakin rakenteita rikkoutunut. Muun muassa joitakin muuntajia on hajonnut, kun puita on kaatunut niiden päälle, kertoo Savon Voiman verkostopäällikkö Pekka Miettinen.

Savon Voiman tavoitteena on, että keskijänniteverkko saadaan kuntoon tiistain aikana muutamia pahoin vaurioituneita paikkoja lukuunottamatta, mutta pienjänniteverkon varressa oleva asutus saattaa joutua odottamaan sähköjen palautumista päiviä.

- Uskon, että aletaan olla torstain-perjantain tietämillä, että kaikilla ihmisillä on sähköt, Miettinen sanoo.

Savon Voima muistuttaa, että  asiakkaiden on syytä reagoida mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti. Jos esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapalvelunumeroon 0800 307 400.

Pahimmillaan Savon Voiman asiakkaista oli sähköttä 47 000 taloutta.

.
.