Hyppää sisältöön

Sähkölinjojen korjaustöissä alkaa loppurutistus Etelä-Savossa - vielä yli 7000 taloutta ilman sähköä

Helikopterit lentävät jälleen vaurioituneilla sähkölinjoilla, jos aamuyöllä alkanut vesisade ei muutu jäätäväksi tihkuksi.

Etelä-Savossa oli tiistaiaamuna kuuden aikaan yli 7000 taloutta vailla sähköä. Yöllä sähköverkon korjaustöitä on jatkettu, mutta vesisade ja tuuli ovat vielä riepotelleet puita linjoille.

Uusia vikoja sähköverkkoon on tullut aamuyöstä lähtien varsinkin Mäntyharjun ja Kangasniemen suunnalla. Aamulla hieman ennen kahdeksaa eniten vikoja sähköverkossa Suur-Savon Sähkön jakelualueella on Rantasalmella, jossa lähes 1300 kotia on ilman sähköä.

Aamun valjettua korjaustöihin käydään suuremmalla asentajajoukolla. Helikopterilennot linjoilla päästään aloittamaan, ellei sade muutu jäätäväksi tihkuksi, joka tarttuu kopterin lapoihin.

- Kyllä tässä tämä päivä menee, että saadaan noita viimeisiä Eino-myrskyn aiheuttamia vikoja korjattua. Aamulla maakunnan itäisessä osassa jatketaan helikopterilentoja kahdella kopterilla. Varmaan myös Mikkelissä suoritetaan tarkastuslentoja Puulan saarissa ja lähialueella, jossa on vaikeakulkuisia vikakohteita, kertoo Järvi-Suomen Energian käyttöpäällikkö Arto Nieminen.

.
.