1. yle.fi
  2. Uutiset

Greenpeace: Saarela vapautetaan takuita vastaan

Syyskuusta asti tutkintavankeudessa ollut Greenpeacen suomalaisaktivisti Sini Saarela pääsee takuita vastaan vapaaksi odottamaan oikeudenkäyntiä.

Ulkomaat
Sini Saarela oikeudessa.
Sini Saarela oikeudessa Pietarissa 19. marraskuuta.Jussi Nukari / Lehtikuva

Greenpeacen mukaan pietarilainen tuomioistuin on päättänyt vapauttaa suomalaisen aktivistin Sini Saarelan takuita vastaan.

Saarelalle määrättiin kahden miljoonan ruplan eli noin 45 000 euron takuut. Saarela on ollut syyskuusta asti tutkintavankeudessa Venäjällä yhdessä 30 muun aktivistin kanssa, ja hänen tutkintavankeutensa jatkoa käsiteltiin pietarilaisessa tuomioistuimessa tiistaina.

Päivän aikana oikeus on päättänyt päästää takuita vastaa vapaaksi myös kahdeksan muuta aktivistia. Brasilialainen, uusiseelantilainen, kanadalainen, italialainen, ranskalainen, puolalainen ja kaksi argentiilaista pääsevät takuita vastaan vapaaksi odottamaan oikeudenkäyntiä. Aktivisteja syytetään huliganismista.

Maanantaina takuita vastaan päätettiin vapauttaa kolme venäläistä, jotka oli pidätetty syyskuussa Greenpeacen mielenilmauksen yhteydessä. Heistä yksi oli aktivisti, yksi toimi valokuvaajana ja yksi lääkärinä.

Australialaisaktivistin tutkintavankeutta sen sijaan jatkettiin tiistaina kolmella kuukaudella. Greenpeace kertoi tiistaina Twitterissä, että asiasta valitetaan.

Greenpeacen mukaan tutkintavankeutta koskevat oikeuskäsittelyt jatkuvat ainakin torstaihin.

Kaikkiaan syyskuussa pidätettiin 30 aktivisitia, jotka ovat 18 eri maasta.

Lähteet: Yle Uutiset

Lue seuraavaksi