1. yle.fi
  2. Uutiset

Kirjalöytö toi hymyn Forssaan

Forssan suuren Kirjalöydön odotetaan kasvavan hämäläiseksi tapahtumaksi. Kirjojen outlet-tapahtuma käynnistyi maanantaina. Jo avajaispäivä osoitti, että kirjojen parissa ihmiset heittäytyivät yllättävän puheliaiksi. Vaisu hämäläinen osaa myös nauraa kirjatapahtumassa.

kirjat
Musiikkikirjoja näyteikkunalla
Eeva Hannula / Yle

Innokkaimmille kirjojen ystäville Kirjalöytö (siirryt toiseen palveluun) on odotettu tapahtuma. Viitisentuhatta nidettä useilta kymmeniltä kustantajilta kolmessa kerroksessa on määrä, josta jokainen löytää oman kirjaseikkailunsa. Kirjailija Sinikka Nopola pitää erityisesti tapahtuman keskittymisestä nimenomaan kirjoihin.

– Monissa kirjakaupoissa täytyy vähän niin kuin raivata tiensä kaikenlaisen sälän lävitse, on kaiken maailman koristetta ja pikkusälää ennen kuin pääsee kirjaan käsiksi. Itse minä pidän pienistä kirjakaupoista, ja vaikka tämä on suurella alalla, niin tämän valikoima on vähän niin kuin pienessä kirjakaupassa.

– Käyn mielelläni jossakin Lempäälän kirjakaupassa tai Ruovedellä ohi ajaessani tai Turun pienessä kirjapuodissa, ja tällaisia meidän pitäisi muuten kannattaa. Nämä pienet kirjakauppiaat ovat sankareita, ja vähän pienemmät kirjakauppiaat ylipäätään. Ne isojen varjossa yrittävät tulla toimeen ja myydä kirjoja ihmisille.

Kirjojen lisäksi vanhan huonekalumyymälän tiloissa on myös taidetta, ja jostain syystä kirjojen parissa vaisut hämäläiset heittäytyvät yllättävän puheliaiksi. Kirjakauppias Keijo Koskimies nauttii.

– Yksi kustantaja sanoi, että taidan olla vähän sellainen patruunoiden perillinen, että kun minä olen forssalainen, niin minä haluan, että se tapahtuu täällä meidän omalla kylällä. Samalla koetan edesauttaa, että saataisiin tänne ihmisiä muualta käymään ja tutustumaan meidän erinomaiseen kotipaikkaan.

Lue seuraavaksi