Pankkikorttirosvot liikkuvat Lahdessa - pin-koodi urkitaan etukäteen

Uhrilta urkitaan tunnusluku maksuautomaatilla ja myöhemmin lompakko ryövätään esimerkiksi tekaistun ruuhkan turvin. Tapauksille on tyypillistä se, että tili tyhjenee välittömästi.

Kotimaa
Taskuvaras anastaa lompakon naisen laukusta.
Yle

Ammattimaiset pankkikorttirosvot liikkuvat jälleen Lahden rautatieasemalla. Poliisin mukaan uhrilta urkitaan tunnusluku maksuautomaatilla ja myöhemmin laiturialueella aiheutetaan ruuhka, jonka turvin uhrilta anastetaan lompakko.

Poliisin tiedossa on viime viikoilta useampia tapauksia, joissa tekotapa viittaa varasliigaan.

- Viime viikojen aikana on ollut muutamia tapauksia. Aiemmin tänä vuonna on ollut ihan vastaavanlaisia tapauksia, toteaa rikoskomisario Timo Viipuri.

Tapauksille on tyypillistä se, että tili tyhjenee välittömästi. Rikoskomisario Timo Viipurin mukaan tunnuslukuja urkitaan myös yökerhoissa ja jopa kaupan kassoilla.

Ammattimaisesti tehtyjä pankkikorttivarkauksia on Päijät-Hämeessä yleensä alle 20 vuosittain. Taloudelliset vahingot vaihtelevat muutamasta kympistä tuhansiin euroihin.

- Tällaisissa suunnitelmallisissa tapauksissa on yleensä kyse useammasta tekijästä. Poliisi on kyllä onnistunut saamaan useampiakin lompakkovarkausliigoja kiinni.

Lahden rautatieasemalla on valvontakameroita, joten erityisesti tapausten toistuessa mahdollisuudet jäädä kiinni kasvavat.

- Muissa kaupungeissa on ihan vastaavia tapauksia, joten poliisit tekevät yhteistyötä.

Vuositasolla taskuvarkaudet eivät ole lisääntyneet, mutta tapaukset tuppaavat keskittymään.

- Tällaiset liigat varsinkin tekevät useampia tekoja ryppäinä, poliisi huomauttaa.