1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

UrbanApa-festivaali nappasi tanssin valtionpalkinnon

Helsinkiläisen UrbanApa-festivaalin perustajat Sonya Lindfors ja Anniina Jääskeläinen on palkittu tanssitaiteen valtionpalkinnolla. Perusteluissa tapahtumaa kehutaan rohkeaksi ja ennakkoluulottomaksi.

Sonya Lindfors. Kuva: Yle

UrbanApa on vuonna 2010 käynnistetty urbaanin taiteen tapahtumakonsepti, joka leikittelee ennakkoluulottomasti ja rennosti kaupunkikulttuurin ja nykytaiteen rajoilla.

Tapahtuman ympärille on kolmessa vuodessa kasvanut laaja verkostoitunut tekijäyhteisö, joka liittää yhteen katutanssia, nykytanssia, ammattilaisia ja harrastajia.

Pikkuteatterien yhteistyö kantoi hedelmää

Näyttämötaiteen valtionpalkinnon jakaa tänä vuonna kolme teatteria: Lahden Vanha Juko, tamperelainen Teatteri Telakka sekä virolainen Rakvere Teatteri.

Ne tekivät yhdessä projektin, jossa kunkin teatterin kantaesitystä kierrätettiin teatterista toiseen. Lahden Vanha Juko osallistui hankkeeseen Aleksis Kiven ja Lauri Maijalan Kullervolla, Tampereen Telakka -teatteri Ari Nummisen ja Jussi Sorjasen esityksellä Petroskoi ja Rakvere Teatteri Andres Noormetsin kirjoittamalla ja ohjaamalla näytelmällä Köök/Keittiö.

Meidän Festivaali huomattiin

Vuodesta 1997 pidetty Meidän Festivaali on saanut musiikin valtionpalkinnon. Tapahtuma tunnettiin aiemmin nimellä Tuusulanjärven kamarimusiikki.

Festivaali on perustelujen mukaan laajentunut ja monipuolistunut Pekka Kuusiston aikana harvinaisella tavalla. Tapahtumaa on leimannut korkea musiikillinen laatu ja monipuolisuus.

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki jakoi 15 000 euron suuruiset palkinnot tänään tiistaina.