Hyppää sisältöön

Remonttiryhmä valmiina terveystaistoon

Yle Pohjois-Karjalan Remonttiryhmä on valittu. Hakijoita oli kaikkiaan yli kolmekymmentä. Heistä valittiin seitsemän pohjoiskarjalaista naista ja miestä, jotka ovat valmiita sitoutumaan terveellisiin elämäntapoihin. Jo ensitapaaminen osoitti, että ryhmäläisillä on kova into onnistua.

Remonttiryhmä parantaa terveyttään. Kuva: Tuula Koponen

Yle Pohjois-Karjala valitsi hakijoiden joukosta seitsemän henkilöä, jotka ovat halukkaita muuuttamaan elämäntapojaan nykyistä paremmaksi. Remonttiryhmäksi nimettyyn porukkaan valittiin eri ikäisiä ja erilaisessa elämäntilanteessa olevia pohjoiskarjalaisia.

Mukaan pääsivät:

Heikki Sorri - Hammaslahti
Arto Tarkkonen - Joensuu
Liisa Koskenperä - Joensuu
Paula Korhonen - Joensuu
Virpi Bakir - Kontiolahti
Joni Uotinen - Uimaharju
Tarja Dibaja - Uimaharju

Remonttiryhmän kahdeksas jäsen on freelance-toimittaja Pentti Väistö Tohmajärveltä. Hän on ryhmän vetäjä ja kannustaja. Pentti Väistö on aiemminkin vetänyt vastaavanlaisia kuntoryhmiä.

Ryhmäläiset puhkuvat intoa

Remonttiryhmä kokooontui ensimmäisen kerran viime perjantaina Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksessa, jolla on päävastuu "Tähtäimessä terveys" -hankkeesta. Remonttiryhmän toiminta on yksi osa tätä isoa hanketta.

Ensimmäisessä tapaamisessa ryhmäläiset tutustuivat toisiinsa ja saivat myös tietoa tulevasta ohjelmasta. Ensimmäisenä ovat edessä terveysmittaukset ja -testit joulukuun alkupuolella.

Kukin ryhmän jäsen sai myös mukaansa askelmittarin, johon tallennetaan seitsemän vuorokauden askeleet. Jatkossa seuraa muun muassa ruokapäiväkirjan pitoa ja erilaisia terveyteen liittyviä luentoja.

Jokaisella ryhmäläisellä on selkeät tavoitteet, miten haluaa elämänlaatuaan parantaa. Tavoitteena on muun muassa painon pudottaminen, oikean ruokailurytmin löytäminen, liikunnan lisääminen ja tupakoinnin lopettaminen.

Ryhmän tukea pidän ensiarvoisen tärkeänä

Tarja Dibaja

Ensimmäisessä kokoontumisessa tuli jo ilmi, miten innokkaina Remonttiryhmäläiset käyvät uusien haasteiden kimppuun. Erityisesti muiden kokemukset ja tuki auttamaan saavuttamaan omia tavoitteita.

- Ryhmän tukea pidän ensiarvoisen tärkeänä. Nyt jos tulisi lähdettyä enemmän lenkille kun kotona on pieni koiranpentukin. Myös syömisessä on parantamisen varaa. Teen istumatyötä ja joskus huomaan illalla, ettei ole tullut syötyä oikein. Pelkillä aamiaisilla ei pärjää, kertoo Tarja Dibaja.

Heikki Sorrillakin on selkeät tavoitteet. Niitä on aikaa toteuttaa ryhmän tuella huhtikuun loppuun saakka.

-Tavoitteena on päästä taivaalle takaisin. Olen suorittanut purjelentolupakirjan, mutta painon puolesta en ole päässyt taivaalle kahteen vuoteen. Kesällä 2015 kun pääsisi taas lentämään. Tämä on varmasti hyvä ponnahduslauta terveellisempään elämään jatkossakin, toteaa Heikki Sorri.

Pohjois-Karjalan remonttiryhmän lisäksi vastaavanlainen ryhmä on perustettu myös Karjalan Tasavaltaan Petroskoihin. Ryhmät seuraavat toistensa edistymistä ja tulevat vaihtamaan myös kuulumisia keskenään.

Yle Pohjois-Karjala seuraa tiiviisti Remonttiryhmän taivalta kohti terveempiä elämäntapoja.