Hyppää sisältöön

Sähköt poissa jo kolmatta päivää osassa Keski-Suomea

Keski-Suomessa sähköt puuttuvat vielä noin 2000 taloudesta. Elenian verkossa Jyväskylän Kirrissä on päivän aikana ilmennyt uusi vika, joka nostaa sähköttömien talouksien määrää.

Kuva: Keijo Salokangas / Yle

Savon Voiman alueella Keski-Suomessa on edelleen noin 1000 taloutta ilman sähköä. Yhtiö arvioi, että runkoverkot saataneen kuntoon vielä tämän päivän aikana.

Kaikkiin talouksiin sähköjä ei kuitenkaan saada palautettua tänään, sillä runkoverkosta taloihin lähteviä, niin sanottuja pienjännitevikoja, on korjaamatta vielä useita satoja. Eniten ilman sähköä olevia talouksia on tällä hetkellä Konnevedellä, jossa sähköt puuttuvat noin 450 taloudesta.

Kun kylien väliset runkoverkot saadaan kuntoon, suurin osa talouksista saa sähköt, sanoo Savon Voiman markkinointipäällikkö Ari Holopainen.

– Äänekoski-Suolahti pohjospuolella Saarikas-Laajaranta välisellä alueella on työt käynnissä, ja se kun saadaan kuntoon, niin siinä tulee aika pitkä pätkä sähköä. Myös Konnevedellä tehdään koko ajan töitä.

Verkkoyhtiö Elenian asiakkaista sähköt uupuvat noin 300:lta asiakkaalta. Suurin osa myrskyn aiheuttamista vioista on yhtiön mukaan jo saatu korjattua, mutta Jyväskylän Kirrissä on päivän mittaan ilmennyt uusia vikoja, joita korjataan parhaillaan.

Edit. Päivitetty sähköttömien talouksien määrää klo 14.22, 15.30, 17.34 ja Holopaisen kommentti klo 14.58.